Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021
7.6 C
Crete
Αρχική Κρήτη Ερωτήματα για το ΕΒΕΧ: Τι απέγιναν τα ψηφιακά εργαλεία;

Ερωτήματα για το ΕΒΕΧ: Τι απέγιναν τα ψηφιακά εργαλεία;

Για μια χαμένη ευκαιρία των χανιώτικων επιχειρήσεων να αποκτήσουν ηλεκτρονικό κατάστημα κάνει λόγω ο επικεφαλής της παράταξης “Νέα Πορεία” στο ΕΒΕΧ Γιάννης Μαργαρώνης.

Με επιστολή του προς του επιχειρηματίες των Χανίων σχολιάζει «τις εξαγγελίες του Επιμελητηρίου Χανίων περί του “ψηφιακού προγράμματος δωρεάν αναβάθμισης και πανελλαδικής προβολής των επιχειρήσεων στο Διαδίκτυο από το Ηλεκτρονικό Ράφι και την διαφήμιση της δήθεν καινοτόμου αυτής διαδικασίας”.
Ο κ. Μαργαρώνης, αναφέρει πως «από το 2018 που παραδώσαμε την Διοίκηση του Επιμελητηρίου στον κ. Ροκάκη, ανάμεσα στα έργα που δώσαμε ήταν η ηλεκτρονική πλατφόρμα “Enter Chania” η οποία αναπτύχθηκε από την Διοίκηση μας με κύριο στόχο να αποτυπώσει όσο το δυνατό πιο ολοκληρωμένα την επιχειρηματική δραστηριότητα στο Νομό Χανίων και ταυτόχρονα να προσφέρει στις επιχειρήσεις διαδικτυακές υπηρεσίες προκειμένου να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους και εν γένει τη θέση τους στην αγορά. Πρόκειται δηλαδή για ένα “εργαλείο” που αν χρησιμοποιούνταν αποτελεσματικά από τις επιχειρήσεις θα τις βοηθήσει αφενός να επικοινωνήσουν τα μηνύματα τους στο αγοραστικό-καταναλωτικό κοινό και να βελτιώσουν ή ακόμα και να δημιουργήσουν ισχυρές σχέσεις και αφετέρου να προβάλλουν τη δραστηριότητά τους σε ένα επιχειρηματικό χάρτη ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητες για αμοιβαία επωφελής σχέσεις με άλλες επιχειρήσεις.
Η συμμετοχή στο σύστημα γίνεται μέσω προσωποποιημένων λογαριασμών χρήσης».
Όπως υπενθυμίζει ο κ. Μαργαρώνης, «οι υπηρεσίες που παρέχονταν από το Enter Chania, ενδεικτικά, είναι οι παρακάτω:
Υπηρεσίες προς επιχειρήσεις
✓καταχώρηση πληροφοριών και εμφάνιση στα αποτελέσματα αναζήτησης
✓δημιουργία ιστοσελίδας
✓καταχώρηση και προβολή επιχειρηματικών νέων, εκδηλώσεων, κ.α.
Υπηρεσίες προς καταναλωτές
✓προηγμένες δυνατότητες αναζήτησης προϊόντων και επιχειρήσεων
✓προηγμένες δυνατότητες αναζήτησης στα νέα των επιχειρήσεων
✓δυνατότητα έκφρασης αρεσκείας και συλλογής σελιδοδεικτών σε επιχειρήσεις με ενδιαφέρον
✓προσωποποιημένη ενημέρωση βάση προτιμήσεων με sms και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
✓καταχώρηση βιογραφικού για αναζήτηση εργασίας».
Ο επικεφαλής της “Νέας Πορείας” επισημαίνει πω «το έργο αυτό δεν ήταν απλά στο προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξης μας ή στις εξαγγελίες μας, είχε ήδη υλοποιηθεί από το 2017 και ήταν έτοιμο να παρέχει τις υπηρεσίες του. Είχε ήδη αναρτημένες 8.000 Χανιώτικες Επιχειρήσεις, με επικαιροποιημένα τα στοιχεία τους κατόπιν ενός έτους εργασίας αποφοίτων Πανεπιστημίων που έκαναν την πρακτική τους άσκηση στο Επιμελητήριο Χανίων».

Πηγή: haniotika-nea.gr

Ακολουθήστε μας

16,985ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
61,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Μην χάσετε

Newsroom