Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΕργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εκπαιδευτικών

Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εκπαιδευτικών

Το Σωματείο εργαζομένων ΠΑΓΝΗ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή.

Με μπαράζ αγωγών και αξιοποιώντας τον κατάπτυστο νόμο Χατζηδάκη, η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας επιδιώκει να επιβάλει αντιδραστικές ρυθμίσεις που μετατρέπουν τα σχολεία σε επιχειρήσεις και υποβαθμίζουν τη μόρφωση των παιδιών μας. Με αποφάσεις «κατά παραγγελία» από τα δικαστήρια η απεργία – αποχή και ο συλλογικός αγώνας των εκπαιδευτικών ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης των σχολείων κρίνονται «παράνομα» (πιθανόν και «καταχρηστικά»), όπως άλλωστε συμβαίνει διαχρονικά για τη συντριπτική πλειοψηφία των απεργιών που κρίνονται στα δικαστήρια.

Οι υγειονομικοί δίνουμε κι εμείς εδώ και χρόνια αγώνα ενάντια στην αντιδραστική αξιολόγηση των δημόσιων δομών υγείας και των εργαζομένων σε αυτές με βάση τους νόμους της αγοράς, με την οποία επιδιώκεται η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και η εμβάθυνση της ιδιωτικοποίησης και της επιχειρηματικής λειτουργίας των νοσοκομείων, με ελάχιστο φτηνό ευέλικτο προσωπικό, με συγχωνεύσεις και κλείσιμο μη αποδοτικών τμημάτων.

Οι αγώνες των εκπαιδευτικών και των μαθητών, των υγειονομικών, όλων των εργαζομένων, για υγεία και μόρφωση, για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και του δημόσιου σχολείου δεν γνωρίζουν απαγορεύσεις.

Η πολιτική που θέλει να μετατρέψει τα σχολεία και τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις και τη μόρφωση και την υγεία σε εμπόρευμα έχει ήδη απορριφθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των γονιών, των υγειονομικών, όλου του λαού. Το «χαστούκι» της συμμετοχής του 95% των εκπαιδευτικών στην απεργία – αποχή από την διαδικασία κατηγοριοποίησης και υποβάθμισης των σχολείων, παρά τους εκβιασμούς και τις απειλές από το Υπ. Παιδείας, οδηγεί την κυβέρνηση στον μόνο δρόμο που της έχει απομείνει, στην ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού.

Η αταλάντευτη αγωνιστική στάση εκπαιδευτικών και μαθητών, η πλατιά αλληλεγγύη απ’ όλα τα συνδικάτα και από κάθε εργαζόμενο, θα στείλουν και αυτές τις απαγορεύσεις στο καλάθι των αχρήστων.

Στους αγώνες των εργαζομένων θα κριθεί το δίκιο τους, θα δυναμώσει ο αγώνας για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία.

Με τους συλλογικούς αγώνες και το συντονισμό των σωματείων θα ανοίξει ο δρόμος για να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι και για να διεκδικήσουμε την καθολική ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Η καταστολή δεν θα περάσει. Κανείς μόνος του. Όλοι για έναν και ένας για όλους.

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom