Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, 2022
ΑρχικήΚοινωνίαΈρχεται πρόγραμμα για επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών -Τι χαρακτηριστικά αναμένεται να έχει

Έρχεται πρόγραμμα για επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών -Τι χαρακτηριστικά αναμένεται να έχει

Πρόγραμμα για την επιδότηση της αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών μέσα στο 2022, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μεταξύ των μέτρων για την ακρίβεια που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι κι αυτό της επιδότησης για την αντικατάσταση παλιών και συνήθως ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών.

Οι κρίσιμες λεπτομέρειες είναι τα κριτήρια τα οποία θα τεθούν, αν θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια στην επιδότηση αλλά και αν θα μπει ηλικιακό όριο στις συσκευές που θα αντικατασταθούν και ποιες θα είναι αυτές οι συσκευές που θα επιδοτεί το πρόγραμμα.

Διευκρινίσεις σχετικά με το πρόγραμμα αντικατάστασης παλαιών και ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών έδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Οπως αποκάλυψε το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα «τρέξει» μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 τονίζοντας παράλληλα ότι έχει ήδη σχεδόν ολοκληρωθεί ο οδηγός του φιλόδοξου αυτού προγράμματος.

Δικαιούχοι θα είναι όλοι οι Έλληνες αλλά με κριτήρια προτεραιοποίησης ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση και θα συνδεθεί με την απόσυρση των παλαιών συσκευών.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Κώστας Σκρέκας στον ΣΚΑΪ το πρόγραμμα θα ξεκινήσει φέτος αλλά θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, καθώς όποτε προκύπτουν κονδύλια θα αυξάνεται και η χρηματοδότησή του.

Οπως επισήμανε χαρακτηριστικά όλα τα σπίτια «να μπορέσουν να αντικαταστήσουν τις παλαιές ενεργοβόρες συσκευές με καινούριες, ώστε να μειώσουμε και κόστος ρεύματος και να βοηθήσουμε περιβάλλον και να έχουν μια πολύ καλύτερη οικοσκευή στο σπίτι τους».

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom