Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2022
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΕπιστολή Μαρκογιαννάκη προς την Συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τις πηγές Αρμένων Αποκορώνου

Επιστολή Μαρκογιαννάκη προς την Συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τις πηγές Αρμένων Αποκορώνου

Στην επιστολή αναφέρονατι τα εξής:

Αξιότιμη κ. Συντονίστρια,

Με την παρούσα θα ήθελα, ως μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης αλλά και ως Χανιώτης, να σας εκθέσω όσα σχετίζονται με τις πηγές της περιοχής Αρμένων στον Αποκόρωνα της Π.Ε. Χανίων. Γνωστές εδώ και αιώνες όχι μόνο στους ντόπιους αλλά και σε περιηγητές, οι πηγές των Αρμένων είναι πηγή ζωής για όλο τον Αποκόρωνα. Αυτό είναι ακριβές και μετρήσιμο, καθώς οι συγκεκριμένες πηγές συνεισφέρουν κατά το 1/3 στην άρδευση και την ύδρευση όλης της περιοχής. 

Την ίδια στιγμή, αποτελούν μέρος όχι μόνο της ιστορίας αλλά και της σημερινής καθημερινότητας των ανθρώπων του τόπου. Υπήρξαν πάντοτε σημείο αναφοράς και πόλος έλξης κατοίκων και επισκεπτών ανά τους αιώνες. Ταυτόχρονα οι πηγές των Αρμένων αποτελούν σημαντικό μέρος ενός ευρύτερου οικοσυστήματος. Η προστασία αυτού του οικοσυστήματος είναι αποφασιστικής σημασίας για την περιβαλλοντική ισορροπία ολόκληρου του Αποκόρωνα. 

Τις τελευταίες εβδομάδες η πρόσβαση στις πηγές στο χωριό των Αρμένων έχει περιοριστεί σημαντικά από εργασίες που έχει αναλάβει νέος επενδυτής στην περιοχή. Οι κάτοικοι έχουν θορυβηθεί και φοβούνται για το μέλλον των πηγών. Οι ακριβείς συνθήκες που περιβάλλουν την επένδυση και τους στόχους της δεν είναι ξεκάθαρες ενώ εκφράζονται φόβοι μέχρι και για πιθανή μόλυνση ή ρύπανση των νερών από δραστηριότητες που μπορεί να αναπτυχθούν. Σε αυτό το πλαίσιο θεωρώ ότι η παρέμβαση των υπηρεσιών σας είναι απαραίτητη τόσο για την προστασία των πηγών όσο και για τη τήρηση της νομιμότητας. 

Γνωρίζοντας την αίσθηση υπηρεσιακού καθήκοντος που σας διακρίνει, αλλά και την ευαισθησία σας για θέματα που σχετίζονται με την ιστορία και το φυσικό περιβάλλον της Κρήτης, είμαι σίγουρος πως θα κινηθείτε γρήγορα και αποτελεσματικά, αντιμετωπίζοντας το θέμα. Από την πλευρά μου θα το θέσω ως ζήτημα ευρύτερου ενδιαφέροντος για την αυτοδιοίκηση και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης. Ο συντονισμός όλων των φορέων σε αυτές τις περιπτώσεις είναι απαραίτητος και είμαι σίγουρος ότι θα επιτευχθεί.

 Με εκτίμηση,

Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης

Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom