Παρασκευή, Απρ 23, 2021
Αρχική Κρήτη Επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Αδειούχων Λογιστών Χανίων προς τον Πρωθυπουργό

Επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Αδειούχων Λογιστών Χανίων προς τον Πρωθυπουργό

- Advertisement -

Τη διαμαρτυρία του για «τις κατ’ επανάληψη απαράδεκτες πρακτικές αρμόδιων στελεχών του Υπουργείου Εργασίας», καταθέτει με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, ο Σύλλογος Αδειούχων Λογιστών Χανίων.

Αφορμή για την επιστολή διαμαρτυρίας, στάθηκαν οι ανακοινώσεις για τις αναστολές του Μαρτίου. Σύμφωνα με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, οι εγκύκλιοι και τα δελτία τύπου συντάσσονται «εκ του προχείρου».

Ο Σύλλογος, επισημαίνει ότι εξαιτίας των ασαφειών ή και των λαθών στις πράξεις που ανακοινώνονται, δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα.

Αναλυτικά:

Το πρωί της 3ης Μαρτίου οι Φοροτέχνες Λογιστές ενημερώθηκαν από την εγκύκλιο 9500/322/2-3-2021 (Β’ 821) ότι δεν μπορούν να βγάλουν σε αναστολή επιχειρήσεις με έναρξη μετά την 1/1/2018 ή επιχειρήσεις που δεν είναι υποκείμενες σε ΦΠΑ ή… όσες (άκουσον – άκουσον) άνοιξαν υποκατάστημα μεταξύ 1/4/19 – 31/12/2020. Προφανώς ήταν όλα λάθος.
Το τι αναστάτωση έγινε και τι ταλαιπωρία βιώσαμε είναι αδύνατο να σας το περιγράψουμε. Όμως κ. Πρωθυπουργέ αυτό επαναλαμβάνετε και σας έχουμε ενημερώσει εγγράφως τόσες φορές για να επιμεληθείτε του θέματος. Εσείς απομακρύνατε μόνο τον κ. Βρούτση αλλά το πρόβλημα βλέπουμε πως είναι άλυτο. Στη αρχή που έλειπε η εμπειρία και ο σχεδιασμός ήταν λογικό. Τι συμβαίνει όμως και ακόμα αλωνίζουν κάποιοι που συνεχίζουν να επιτελούν πολύ πρόχειρα τις αρμοδιότητες τους;
Στην συνέχεια, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, μετά από όλη αυτή την αναστάτωση, διορθώνει το Υπουργείο το λάθος της εγκυκλίου με ένα Δελτίο Τύπου που λέει πως και οι περιπτώσεις αυτές μπορούν να μπουν σε αναστολή. Αν σας πουν κ. Πρωθυπουργέ πως ήταν εντάξει η πρωινή εγκύκλιος τότε γιατί έβγαλαν εσπευσμένα Δελτίο Τύπου το απόγευμα; Αυτά σας τα λέμε, με την λογική ότι δεν έχετε χρόνο να τα διαβάσετε. Αν είχατε θα καταλαβαίνατε πόσο πρόχειρα βγάζουν εγκυκλίους.
Δυστυχώς δεν τελειώσαμε.
Την επόμενη ημέρα, στις 4/3/2021, συνειδητοποιούν ότι … δεν πρόλαβαν (ξανά) να φτιάξουν σωστά τα συστήματα τους στο ΕΡΓΑΝΗ και ζητούν με επείγουσα ανακοίνωση από όσους εργοδότες είχαν υποβάλλει την ίδια ημέρα αναστολές ως πληττόμενοι, να διενεργήσουν – λέει – επανέλεγχο, και μας ζητούν να το κάνουμε –λέει – αυτό από την επόμενη ημέρα (σ.σ.5/3/2021) και ώρα 12:00…
Και βεβαίως ήρθε το αύριο (ακριβώς στις 5/3/2021) αλλά μονάχα που στις 12:00 δεν δούλευε (ξανά) το σύστημα…
Κ. Πρωθυπουργέ. Έχουμε υπερβεί τα σύνορα των ορίων μας. Μόλις τα υπερβήκαμε βρεθήκαμε σε μια νέα περιοχή όπου κυριαρχούν άλλα συναισθήματα… Αυτήν την στιγμή τα επεξεργαζόμαστε… Σας παρακαλούμε κάντε κάτι να σταματήσει όλη αυτή η κατάσταση.
Υ.Γ. Συνάδελφοι δεν έχουν προλάβει να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες των αναστολών Μαρτίου (έληξαν 8/3 στις 16:01). Με όλα αυτά που σας προαναφέραμε φταίνε που δεν πρόλαβαν; Θα αναλάβουν οι λογιστές να πληρώσουν τους εργαζόμενους που δεν πρόλαβαν να βγάλουν σε αναστολή; Τι θα κάνετε γι αυτό;”

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom

- Advertisement -