Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021
Αρχική Κρήτη Επίσκεψη Υφυπουργού Ανάπτυξης και Γενικού Γραμματέα-Περιοδεία σε έργα του ΕΣΠΑ

Επίσκεψη Υφυπουργού Ανάπτυξης και Γενικού Γραμματέα-Περιοδεία σε έργα του ΕΣΠΑ

Την Περιφέρεια Κρήτης επισκέπτονται σήμερα κι αύριο ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιος για έργα ΕΣΠΑ και Δημοσίων Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης και ο Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, προκειμένου να δουν από κοντά την πορεία και εξέλιξη επτά έργων στην Κρήτη. 

Από τις 10 το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη στη Διαχειριστική Αρχή Κρήτης όπου ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζοντας το κυβερνητικό κλιμάκιο ευχαρίστησε για την δημιουργική και αποτελεσματική συνεργασία που υπάρχει με στόχο να επιλύονται τα προβλήματα που ανακύπτουν και να προχωρεί η υλοποίηση των έργων. 

Την πορεία του προγράμματος παρουσίασε η Διευθύντρια της Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη ενώ η συνάντηση εργασίας επικεντρώθηκε σε τεχνικά ζητήματα διαχείρισης και υλοποίησης του ΕΣΠΑ. 

Ακολουθεί επίσκεψη του κλιμακίου στα έργα. Στο πλαίσιο αυτό ο Υφυπουργός και ο Γενικός Γραμματέας συνοδευόμενοι από τον Περιφερειάρχη Κρήτης θα επισκεφτούν τη νέα πτέρυγα του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου που έχει χρηματοδοτηθεί από το τρέχον πρόγραμμα. 

Πρόκειται για την προσθήκη του τριώροφου βιοκλιματικού κτιρίου Νοσηλευτικών Μονάδων στο Γ.Ν.Η. «Βενιζέλειο – Πανάνειο», το οποίο κόστισε 9 εκ. Ευρώ περίπου και ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Περιλαμβάνει λειτουργικά τμήματα που συμπληρώνουν την κτιριακή του υποδομή, ώστε να καλύψει τις σημερινές απαιτήσεις εξυπηρέτησης της Υγειονομικής του Περιφέρειας. Το κτίριο είναι συνδεδεμένο και λειτουργεί συμπληρωματικά με το υφιστάμενο κτίριο σε όλα τα επίπεδα. Η συνολική δυναμικότητα των νέων πτερύγων ανέρχεται σε 80 κλίνες Παθολογικής Νοσηλευτικής Μονάδας, 3 κλίνες Εφημερίας και 3 κλίνες Μονάδας ειδικών λοιμώξεων.

Η επίσκεψη θα γίνει στις 11:45 το πρωί και θα υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης από τα ΜΜΕ.

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom