Παρασκευή, 27 Μαΐου, 2022
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΕπιμορφούμενοι ΑΣΠΑΙΤΕ στο Βήμα Κρήτης: Ζητούν παράταση από ΑΣΕΠ για να μην...

Επιμορφούμενοι ΑΣΠΑΙΤΕ στο Βήμα Κρήτης: Ζητούν παράταση από ΑΣΕΠ για να μην αδικηθούν

Το “παράλογο” του εκπαιδευτικού συστήματος και του συστήματος επιλογής προσωπικού για την πρόσληψη ειδικοτήτων στην Ειδική Αγωγή αναδεικνύουν με επιστολή τους επιμορφούμενοι της Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ. Κρήτης, οι οποίοι βλέπουν πως οι προθεσμίες που θέτει το Υπουργείο Παιδείας για την υποβολή αιτήσεων, τους “πετάνε” εκτός επιλογής, λόγω του ότι το πρόγραμμα σπουδών τους ολοκληρώνεται 20 ημέρες περίπου μετά. 

Πιο συγκεκριμένα η επιστολή:

“Αγαπητό Βήμα Κρήτης

Είμαστε ένας αρκετά μεγάλος αριθμός σπουδαστών στη σχολή ΑΣΠΑΙΤΕ, 
στο τμήμα Ε.Π.ΠΑΙ.Κ.(Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας). Προερχόμαστε από πολλά διαφορετικά αντικείμενα σπουδών (π.χ. Κοινωνικοί λειτουργοί, Νοσηλευτές, Πληροφορικής, Μηχανικοί, Εφαρμοσμένων τεχνών, Διαιτολόγοι, Εργοθεραπευτές, Φυσιοθεραπευτές, κ.α. και επιλέξαμε εφέτος να φοιτήσουμε στην σχολή ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ προκειμένου να αποκτήσουμε Παιδαγωγική και Διδακτική επάρκεια, απαραίτητο προσόν που μας προτάσσει στους Κύριους Πίνακες Εκπαίδευσης.
Για την τοποθέτηση εκπαιδευτικών στα σχολεία Ειδικής Αγωγής, η επιλογή γίνεται βάσει πινάκων που καταρτίζονται κάθε τρία χρόνια από τους ενδιαφερόμενους με την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών και προσόντων τους.
Για φέτος, οι αιτήσεις μέσω ΑΣΕΠ για πρόσληψη ειδικοτήτων στην Ειδική Αγωγή έχουν καταληκτική ημερομηνία 23/5/22, ενώ το πρόγραμμα σπουδών μας στην ΑΣΠΑΙΤΕ ολοκληρώνεται στις 10/6/22, πράγμα που μας θέτει εκτός της διαδικασίας. 
Ζητούμε παράταση της προθεσμίας του ΑΣΕΠ, και παράλληλα επίσπευση της έκδοσης αποτελεσμάτων και βεβαιώσεων της ΑΣΠΑΙΤΕ, ώστε να μπορέσουμε να συμμετέχουμε στον διαγωνισμό, καθώς οποιαδήποτε άλλη ενέργεια θεωρούμε ότι αδικεί όλους τους επιμορφούμενους. 
Με εκτίμηση
Επιμορφούμενοι Ε.Π.ΠΑΙ.Κ.   Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ.   Κρήτης
  • Προφανώς, το να δώσει μια ολιγοήμερη παράταση του Υπουργείο δεν μπορεί να είναι πρόβλημα. 

  • Προφανώς, το να εκδοθούν τα αποτελέσματα της ΑΣΠΑΙΤΕ άμεσα, δεν μπορεί να είναι πρόβλημα. 

  • Προφανώς, το να μεταχειρίζεται το Υπουργείο Παιδείας, Δίκαια τους πολίτες, εργαζόμενους, σπουδαστές είναι για ακόμη μια φορά το Ζητούμενο και δυστυχώς όχι το δεδομένο.  

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom