Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚόσμος«Επιχείρηση Μονόκερως»: Το μυστικό σχέδιο που τίθεται σε εφαρμογή μετά τον θάνατο...

«Επιχείρηση Μονόκερως»: Το μυστικό σχέδιο που τίθεται σε εφαρμογή μετά τον θάνατο της Ελισάβετ

Σε συναντήσεις δύο φορές τον χρόνο επικαιροποιούνταν τα μυστικά σχέδια για το ενδεχόμενο θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ στη Σκωτία, ενώ οι αλλαγές γίνονταν σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις για την υγεία της από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Η Επιχείρηση «Μονόκερως» είναι το μυστικό σχέδιο που καθορίζει τι θα συμβεί αν η βασίλισσα πεθάνει στη Σκωτία.

Όπως σημειώνουν βρετανικά ΜΜΕ, προβλέπει πως – στο άκουσμα της είδησης – οι κοινοβουλευτικές εργασίες θα ανασταλούν αμέσως, ώστε οι αρχές να προετοιμάσουν την κρατική κηδεία της βασίλισσας.

Πιο αναλυτικά, προβλέπει πως εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα μεταβούν στη Σκωτία για να υποβάλουν τα σέβη τους, ενώ ο κόσμος θα ενθαρρυνθεί να συγκεντρωθεί γύρω από το σκωτσέζικο κοινοβούλιο, το παλάτι Holyrood House και τον καθεδρικό ναό St Giles’ – όλα στο Royal Mile του Εδιμβούργου.

Η βασίλισσα θα μεταφερθεί από το Αμπερντίν στο Εδιμβούργο με το ειδικό βασιλικό τρένο, ενώ μέλη των ενόπλων δυνάμεων και των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης θα παρατάσσονται σε κάθε αποβάθρα καθ’ οδόν.

Καθώς το τρένο θα ταξιδεύει με ταχύτητα πολύ χαμηλότερη από την κανονική, η ασφάλεια θα είναι εξαιρετικά αυστηρή από αέρα, στεριά και θάλασσα, ενώ στο Παλάτι του Holyroodhouse θα δημιουργηθούν προσωρινοί πυροσβεστικοί και αστυνομικοί σταθμοί με ισχυρή ένοπλη αστυνομική παρουσία, υποστηριζόμενη από τον στρατό.

Μετά την άφιξή της στο Εδιμβούργο, η σορός της Βασίλισσας θα αναπαυθεί αρχικά στο Παλάτι του Holyroodhouse, προτού το φέρετρό της μεταφερθεί στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τζάιλς.

Στον καθεδρικό ναό, οι ανώτεροι πολιτικοί ηγέτες της Σκωτίας, οι αξιωματούχοι και το κοινό θα έχουν την ευκαιρία να αποτίσουν τα σέβη τους και να υπογράψουν ένα βιβλίο συλλυπητηρίων.

Στη συνέχεια, το φέρετρο της Βασίλισσας θα τοποθετηθεί σε βασιλικό τρένο στο σταθμό Waverley πριν ταξιδέψει με την East Coast Mainline για το Λονδίνο.

Η επιχείρηση «Μονόκερως» ολοκληρώνεται όταν η Μεγαλειότητά της εγκαταλείψει για τελευταία φορά τη Σκωτία, και πάλι με μια τιμητική φρουρά που σχηματίζεται σε κάθε πλατφόρμα από το Εδιμβούργο προς νότο.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom