Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021
ΑρχικήΚρήτηΕνισχύονται η Πολιτική Προστασία και οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Ηρακλείου με...

Ενισχύονται η Πολιτική Προστασία και οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Ηρακλείου με ένα σύγχρονο υδροφόρο και ένα πολυμηχάνημα εκχιονισμού, αλατοδιανομέα και κλαδοκόπτη

Η Περιφέρεια Κρήτης – Π.Ε. Ηρακλείου παρέλαβε ένα σύγχρονο Υδροφόρο Πυροσβεστικό Όχημα και ένα Πολυμηχάνημα, τύπου UNIMOG, με Λεπίδα Εκχιονισμού, Αλατοδιανομέα και Κλαδοκόπτη, που θα συνδράμουν το έργο των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε.Η. 

Τα μηχανήματα είναι αξίας 134.540 και 279.620 ευρώ αντίστοιχα και η προμήθεια πραγματοποιήθηκε μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτη 2014-2020, «Βιώσιμη ανάπτυξη με αναβάθμιση του περιβάλλοντος και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Κρήτη», με συνολικό προϋπολογισμό 1.206.000 ευρώ. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, που παρέλαβε επίσημα τα δυο σύγχρονα φορτηγά, παρουσία του Διευθυντή Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ηρακλείου Μανόλη Φακουκάκη και του στελέχους της υπηρεσίας Γιώργου Μηναδάκη,  υπογράμμισε την μεγάλη βοήθεια που θα προσφέρουν τα οχήματα στην Πολιτική Προστασία στην Π.Ε. Ηρακλείου σε έκτακτες καταστάσεις, στις παρεμβάσεις τεχνικών έργων, ενώ ευχαρίστησε τα στελέχη των υπηρεσιών της Περιφέρειας που συνέδραμαν για την προετοιμασία παραλαβής των δυο φορτηγών. 

Στο ίδιο πλαίσιο και με στόχο τη βελτίωση της ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κινδύνων η Περιφέρεια Κρήτης έχει ήδη παραλάβει τεχνικό εξοπλισμό αποτελούμενο από:

-έναν ισοπεδωτή (Grader)

-δύο αποσπώμενους Αλατοδιανομείς και

-τέσσερα μη επανδρωμένα ιπτάμενα μέσα (drones) 

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom