Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021
Αρχική Υγεία Εμβόλιο: Έτσι μπορείτε να αλλάξετε την περιοχή που θα κάνετε την δεύτερη...

Εμβόλιο: Έτσι μπορείτε να αλλάξετε την περιοχή που θα κάνετε την δεύτερη δόση (εικόνες)

Για πολλές ηλικιακές ομάδες η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια άνοιξε το καλοκαίρι και συγκεκριμένα αρχές Ιουνίου. Αυτό αυτόματα σημαίνει ότι για εκείνους που επέλεξαν εμβόλιο ή της Pfizer ή της Moderna η δεύτερη δόση πέφτει στην «καρδία» του καλοκαιριού.

Αν δηλαδή υπολογίσουμε ότι οι δόσεις μεταξύ τους, στα mRna εμβόλια, έχουν απόσταση από 20 ημέρες μέχρι 40 μέρες, κάποιος με πρώτη δόση 11 Ιουνίου, θα έχει δεύτερη δόση στις αρχές Ιουλίου.

Τι γίνεται σε περίπτωση που ο πολίτης θέλει να αλλάξει την δεύτερη δόση του, και να το κάνει σε άλλη περιοχή, στο μέρος δηλαδή που μπορεί να είναι διακοπές;

Υπάρχει η δυνατότητα, μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

Αρχικά επιλέγετε «ενημέρωση στοιχειών» και αλλάζετε τον Ταχυδρομικό σας Κώδικα (ΤΚ).

Στην συνέχεια θα επιλέξετε των ΤΚ που σας εξυπηρετεί στην περιοχή από όπου θα βρίσκεστε.

emvoliogov1

Όσοι έχετε ολοκληρώσει την 1η δόση, θα σας εμφανιστεί  το παρακάτω μήνυμα. Εκεί θα «κλικάρετε» την αλλαγή.

emvoliogov23

emvoliotk

Αμέσως μετά θα σας ανοίξει η επιλογή αλλαγής της 2η δόσης και θα μπορείτε πλέον, «ξέγνοιαστα» και χωρίς άγχος να ολοκληρώσετε τον εμβολιασμό σας ακόμα και στις διακοπές σας.

Ποια θα είναι τα μπόνους των εμβολιασμένων

Σύμφωνα με πληροφορίες, έκτος από την πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους εστιατορίων, οι εμβολιασμένοι πολύ πιθανόν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε πολιτιστικά γεγονότα, όπως συναυλίες, θέατρα και σινεμά, καθώς και στα γήπεδα από την νέα αγωνιστική περίοδο, ενώ σε νέα πιθανά lockdown θα είναι «ελεύθεροι».

Πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή από το φθινόπωρο, όπου και οι περισσότερες δραστηριότητες θα μεταφερθούν σε εσωτερικούς χώρους.

Πηγή: dikaiologitika.gr

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom