Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022
spot_img
ΑρχικήΥγείαΕμβόλιο: Άνοιξε η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση

Εμβόλιο: Άνοιξε η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση

Άνοιξε το πρωί της Δευτέρας η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό της τεταρτής δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Άνοιξε πριν λίγη ώρα η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού – με τους πολίτες να μπορούν πλέον να κλείνουν στο emvolio.gov.gr ραντεβού για την δεύτερη αναμνηστική δόση.

Υπενθυμίζεται πως η σύσταση του υπουργείου Υγείας για τη δεύτερη αναμνηστική δόση είναι να πραγματοποιείται τουλάχιστον τέσσερις μήνες μετά την 1η αναμνηστική δόση.

Εφόσον, ωστόσο, κάποιος έχει νοσήσει μετά την πρώτη αναμνηστική δόση δεν προτείνεται να κάνει τη δεύτερη.

Η πλατφόρμα είχε ανοίξει την περασμένη άνοιξη για την δεύτερη αναμνηστική δόση αρχικά για τους ανοσοκατασταλμένους και στη συνέχεια για τους πολίτες ηλικίας 60 χρόνων και άνω.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για την 4η δόση εμβολίου

«Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60.

Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια.

Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών, εφόσον το επιλέξουν.

Στην ουσία όπως έχει δηλώσει άλλωστε υ Υφυπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα η Επιτροπή λέει ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60 που υπάρχουν δεδομένα. Δεν έχει σύσταση για τους μικρότερους σε ηλικία, αλλά επειδή πολλοί νιώθουν πιο προστατευμένοι, η Επιτροπή είπε ότι μπορούν να το κάνουν», είπε χαρακτηριστικά.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσοι το επιθυμούν τη Δευτέρα 27-6-22».

Πηγή: dikaiologitika.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom