Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021
- Advertisment -spot_img
ΑρχικήΥγείαΕλπίδα και Αισιοδοξία με εμβόλιο κατά του καρκίνου

Ελπίδα και Αισιοδοξία με εμβόλιο κατά του καρκίνου

Επιστήμονες είναι έτοιμοι να δοκιμάσουν νέο εμβόλιο για τον καρκίνο σε ανθρώπους, μετά από το πετυχημένο αποτέλεσμα των προκλινικών δοκιμών.

Το νέο εμβόλιο αναπτύχθηκε από ομάδα του Mater Research με βάση το Translational Research Institute σε συνεργασία με το University of Queensland.

Η ερευνήτρια Kristen Radford, δήλωσε ότι το εμβόλιο είναι πιθανόν να έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει διάφορους καρκίνους του αίματος και νεοπλασίες και είναι σημαντική εξέλιξη στον τομέα των εμβολίων κατά του καρκίνου.

Ελπίζει πως το εμβόλιο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση καρκίνων του αίματος, όπως μυελογενή λευχαιμία, μη Hodgkin λέμφωμα, πολλαπλούν μυέλωμα και παιδιατρικές λευχαιμίες, καθώς και συμπαγών νεοπλασιών όπως του μαστού, των νεφρών, του πνεύμονα, των ωοθηκών, του παγκρέατος και το γλοιοβλάστωμα.

Η ερευνήτρια δήλωσε ότι το νέο εμβόλιο αποτελείται από ανθρώπινα αντισώματα, συντηγμένα με πρωτεΐνη ειδική για όγκο και ερευνά την ικανότητά του να στοχεύει σε ανθρώπινα κύτταρα ενώ ενεργοποιεί τη μνήμη των κυττάρων του όγκου.

Η Radford δήλωσε ότι το εμβόλιο προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα έναντι υπαρχόντων εμβολίων για τον καρκίνο, που ήδη φάνηκαν υποσχόμενα σε κλινικές δοκιμές αρχικής φάσης.

Το πρωτότυπο εμβόλιο στοχεύει τα κύρια κύτταρα του όγκου που απαιτούνται για την έναρξη της ανοσολογικής απόκρισης μεγιστοποιώντας την πιθανή αποτελεσματικότητα της αγωγής και ελαχιστοποιώντας τις πιθανές παρενέργειες.

iatronet.gr

- Advertisement -
- Advertisment -spot_img

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom