Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021
- Advertisment -
Αρχική Κόσμος Έλον Μασκ: Η ανάρτηση στα αρχαία ελληνικά που έγινε viral

Έλον Μασκ: Η ανάρτηση στα αρχαία ελληνικά που έγινε viral

Την αγάπη του για την Ελλάδα αποδεικνύει η κίνησή του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ να κάνει στο twitter μια ανάρτηση στα αρχαία ελληνικά. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αφού προηγουμένως έδωσε ελληνικό όνομα στο νέο του διαστημοδρόμιο, στη συνέχεια πήρε την πρωτοβουλία με την ανάρτηση.

Συγκεκριμένα, ο ιδρυτής της Tesla έγραψε: «Εἰδέναι μέν μηδέν πλήν αὐτό τοῦτο εἰδέναι», που σε νέα ελληνικά μεταφράζεται: «Δεν ήξερε τίποτα, αλλά αυτό ακριβώς το ήξερε». Σημειώνεται ότι το σχόλιο, που κάνει το γύρω του διαδικτύου, έγινε κάτω από ένα κείμενο μιας χιουμοριστικής ιστοσελίδας με τίτλο «Ο Κιμ Γιονγκ Ουν μαθαίνει στο Ivy League University νέες τεχνικές πλύσης εγκεφάλου».

Το ελληνικό όνομα στο διαστημοδρόμιο

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλον Μασκ ονόμασε το διαστημοδρόμιο της SpaceX «Deimos». Η πλατφόρμα προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για την απογείωση και προσγείωση του SpaceX Starship, ενός διαστημικού σκάφους το οποίο σκοπεύει να στείλει τον επιχειρηματία στον Άρη. Στην ελληνική μυθολογία ο Δείμος ήταν η προσωποποίηση του τρόμου. Οι Αρχαίοι Έλληνες τον θεωρούσαν γιο του Άρη και της Αφροδίτης ή της Κυθέρειας. Μαζί με τον αδελφό του Φόβο, συνόδευε τον πατέρα του, τον θεό του πολέμου, στα πεδία των μαχών. Οι μορφές τους στόλιζαν τις περίφημες ασπίδες των Αγαμέμνονα και Αχιλλέα.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisment -

Επικαιρότητα

Newsroom