Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021
- Advertisment -
Αρχική Blog View Έλαιο άγριου τριαντάφυλλου: Ο νέος σύμμαχος στην περιποίηση του προσώπου

Έλαιο άγριου τριαντάφυλλου: Ο νέος σύμμαχος στην περιποίηση του προσώπου

Εκτός του ότι πρόκειται για ένα πολύ όμορφο λουλούδι, το τριαντάφυλλο κρύβει πολλά οφέλη και για την περιποίηση του δέρματος. Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει το όνομά του στην ετικέτα πολλών ειδών ομορφιάς και περιποίησης δέρματος, καθώς γίνεται όλο και πιο δημοφιλές για τα μεγάλα πλεονεκτήματά του και τα θετικά του αποτελέσματα στο δέρμα.

Έλαιο άγριου τριαντάφυλλου: Ο νέος σύμμαχος στην περιποίηση του προσώπου
Το έλαιο τριανταφυλλιάς παράγεται από τους σπόρους ενός τύπου τριαντάφυλλου που καλλιεργείται κυρίως στη Χιλή και στα νότια της Αργεντινής. Είναι γεμάτο με βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και απαραίτητα λιπαρά οξέα που ωφελούν πολύ το δέρμα. Χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία καλλυντικών, ενώ πρόσφατα έχει αποκτήσει ιδιαίτερη δημοτικότητα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρόλο που τα θεραπευτικά του οφέλη ήταν ήδη γνωστά εδώ και αιώνες.

Θεραπεύει το δέρμα
Τα αντιοξειδωτικά και τα απαραίτητα λιπαρά οξέα στο έλαιο τριαντάφυλλου μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της διαδικασίας επούλωσης και αναγέννησης του ιστού του δέρματος. Στην ουσία, αυτά τα λιπαρά οξέα είναι μαλακτικά, τα οποία βελτιώνουν την ελαστικότητα και τη διαπερατότητα του δέρματος και είναι, επίσης, υπεύθυνα για τη διαδικασία αποκατάστασης.

Ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου
Εάν δεν το γνωρίζετε, το κολλαγόνο είναι ένα βασικό στοιχείο για τον έλεγχο της γήρανσης των κυττάρων του δέρματος. Η παραγωγή του έχει ορατό και θετικό αντίκτυπο στην εμφάνισή σας, καθώς κάνει το δέρμα σας πιο ελαστικό και σφριγηλό. Το ζήτημα είναι ότι η παραγωγή κολλαγόνου του σώματός σας μειώνεται καθώς μεγαλώνετε. Ευτυχώς, το έλαιο τριαντάφυλλου μπορεί να βοηθήσει στη διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου. Οι υψηλές ποσότητες βιταμινών Α και C το καθιστούν μια εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών απαραίτητων για την παραγωγή κολλαγόνου. Εκτός από αυτό, το έλαιο τριαντάφυλλου μπλοκάρει το ένζυμο που είναι υπεύθυνο για τη διάσπαση του κολλαγόνου και αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος.

Ιδανικό και για ενυδάτωση
Το έλαιο τριανταφυλλιάς παρουσιάζει ενυδατικές ιδιότητες σε πολλές από τις μορφές του. Ως λάδι, δεν είναι λιπαρό ούτε ξηρό, γι’ αυτό αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή αν ψάχνετε για μια φυσική ενυδατική κρέμα που λειτουργεί σε κάθε τύπο δέρματος. Θυμηθείτε ότι το ενυδατωμένο δέρμα παρουσιάζει λιγότερα σημάδια που σχετίζονται με την ηλικία. Όσον αφορά στις ενυδατικές του ιδιότητες, το έλαιο τριαντάφυλλου αποτελεί έναν καλό σύμμαχο για την καταπολέμηση τόσο του ξηρού όσο και του κνησμού του δέρματος. Όχι μόνο περιλαμβάνει πολλά λιπαρά οξέα που αποτρέπουν την απώλεια νερού στα κύτταρα σας, αλλά απορροφάται επίσης εύκολα από το δέρμα. Η ενυδάτωση είναι το κλειδί, ειδικά για τους ώριμους τύπους δέρματος και τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisment -

Επικαιρότητα

Newsroom