Τρίτη, Απρίλιος 20, 2021
Αρχική Κρήτη Εκτακτή γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Χανίων

Εκτακτή γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Χανίων

- Advertisement -

Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Χανίων θα πραγματοποιηθεί σήμερα  Τετάρτη (7/4/2021), τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας και φυσικής απόστασης 17:00 -20:30 στον αύλειο χώρο του 1ου Γυμνασίου.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χανίων «η κυβέρνηση της ΝΔ, χρησιμοποιεί την πανδημία για να επιβάλει αντιδραστικές αλλαγές στην παιδεία, στις εργασιακές σχέσεις, στα δημοκρατικά δικαιώματα, στις συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες. Η επιχείρηση φορτώματος της οικονομικής κρίσης στους εργαζόμενους και τη νεολαία έχει αναπόσπαστα στοιχεία της, την καταστολή, την ποινικοποίηση των αγώνων και το δόγμα της ατομικής ευθύνης. Η κυβέρνηση έκλεισε τα σχολεία με 700 κρούσματα/μέρα και προαναγγέλλει το άνοιγμά τους με 3500 κρούσματα τη μέρα, 800 διασωληνωμένους, 65-80 νεκρούς καθημερινά και τους υγειονομικούς / ΕΣΥ να έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όρια αντοχής τους. Επιμένει να μην παίρνει κανένα μέτρο προστασίας για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, ενώ αντί για εμβολιασμό όλων των εκπαιδευτικών, δίνει τα αδιάθετα εμβόλια που περισσεύουν.
Θέματα της ΓΣ
1. Ασφαλές άνοιγμα των σχολείων (εμβόλια, τεστ, αριθμός μαθητών ανά τμήμα, πληρότητα σχολικών λεωφορείων, κλπ). Πώς να το διεκδικήσουμε-απαιτήσουμε
2. Πρότυπα – Πειραματικά σχολεία- η θέση των εκπαιδευτικών και οι επιδιώξεις της κυβέρνηση»

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom

- Advertisement -