Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΈκκληση του Δημάρχου Φαιστού και του ιμάμη των Πακιστανών για ηρεμία στο...

Έκκληση του Δημάρχου Φαιστού και του ιμάμη των Πακιστανών για ηρεμία στο Τυμπάκι

Σαφές αλλά και αυστηρό μήνυμα με φόντο την παγκρήτια συγκέντρωση που διοργανώνεται μέσω facebook για την ερχόμενη Τετάρτη στο Τυμπάκι, έστειλε μέσω του Ράδιο Κρήτη, ο Δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης. Μιλώντας στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε πως “αν εκείνοι που θα έρθουν έχουν σκοπό να μας δημιουργήσουν πρόβλημα, καλύτερα να μείνουν στο σπίτι τους“. Σύμφωνα με τον ίδιο, ως Δήμαρχος δεν έχει καμία ενημέρωση για τη συγκεκριμένο μάζωξη και πως ότι γνωρίζει είναι απλώς ότι κάποιοι θέλουν να συγκεντρωθούν την περιοχή.

Η περιοχή μας έχει τα δικά της προβλήματα και εκείνοι που ετοιμάζουν αυτή τη συγκέντρωση να ξέρουν ότι θα είναι απόλυτα υπεύθυνοι αν γίνουν έκτροπα μετά από αυτή τη διαδήλωση, ανέφερε ο Δήμαρχος. “Δεν καλέσαμε κανέναν σε βοήθεια” ήταν το μήνυμα του Δημάρχου Φαιστού και συμπλήρωσε πως “παγκρήτιους ξεσηκωμούς στην περιοχή μας, δεν μπορούμε να δεχτούμε”. Αναφορικά με την απέλαση αλλοδαπών από την περιοχή, ο Δήμαρχος ανέφερε πως είναι δύσκολή η απέλαση προς το Πακιστάν και πως αυτό μπορεί να γίνει με ένα αεροπλάνο το μήνα με συγκεκριμένο αριθμό ενώ για το ενδεχόμενο να ζητήσει μαζική απέλαση αλλοδαπών από την περιοχή, ο Δήμαρχος ανέφερε πως η περιοχή έχει ανάγκη από εργατικά χέρια και πως αυτό που ζητάει από την πολιτεία είναι η καταγραφή εκείνων που βρίσκονται στην περιοχή ώστε να γνωρίζουμε, όπως είπε ο Δήμαρχος, ποιοι είναι και τι κάνουν.

Ο βοηθός του Ιμάμη στο Ράδιο Κρήτη

Στην εκπομπή μίλησε και ο Χασάν, βοηθός Ιμάμη στην περιοχή ο οποίος βρίσκεται στο Τυμπάκι τα τελευταία εννέα χρόνια. “Εμείς ήρθαμε εδώ να βγάλουμε ψωμί και όχι να μαλώνουμε” δήλωσε ο κ. Χασάν και τόνισε ότι όλα αυτά που γίνονται ανά διαστήματα στην περιοχή, δεν είναι σωστά και δεν μπορούν να συνεχιστούν. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αριθμός των αλλοδαπών από το Πακιστάν που ζουν και εργάζονται στο Τυμπάκι, δεν ξεπερνά τα 500-600, ενώ υπάρχουν και άλλοι, άλλων όμως εθνικοτήτων. Όπως είπε, αυτό που θέλουν είναι ηρεμία, για να μπορούν να βγάζουν ένα μεροκάματο ενώ εξέφρασε τη δυσαρέσκεια των ομοεθνών του εδώ και πολλά χρόνια, για τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή.

Η παγκρήτια συγκέντρωση διοργανώνεται για την ερχόμενη Τετάρτη και όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές, η αναχώρηση θα γίνει στις 17.00 το απόγευμα από τον κόμβο των Αθανάτων της Ε.Ο. Ηρακλείου – Μοιρών ενώ η συνάντηση με τις γύρω περιοχές θα γίνει στο Δημαρχείο Μοιρών, στο Τυμπάκι.

ekriti.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom