Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚόσμοςΕκφοβίζει την Ελλάδα ο Ερντογάν: «Να είστε φρόνιμοι, το εννοούμε ότι θα...

Εκφοβίζει την Ελλάδα ο Ερντογάν: «Να είστε φρόνιμοι, το εννοούμε ότι θα έρθουμε νύχτα»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκαλεί για ακόμα μία φορά την Ελλάδα ότι θα στείλει πυραύλους.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στην τελετή μαζικών εγκαινίων του δρόμου Μαρμαρίς-Ντάτσα, της Μονάδας Επεξεργασίας Πόσιμου Νερού του Μίλας και του Κρατικού Νοσοκομείου του Μπόντρουμ και άλλων ολοκληρωμένων έργων στη λεωφόρο Menteşe Atatürk στη Μούγλα.

Σύμφωνα με το Anadolu, ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε Τούρκους πολίτες ανέφερε αρχικά:

«Όσο η Ελλάδα συμπεριφέρεται καλά και μένει ήσυχη, εμείς δεν έχουμε καμία δουλειά και δεν χρειάζεται να φοβάται τους πυραύλους μας», προσθέτοντας στην συνέχεια πως: «Η Ελλάδα παρενοχλεί καθημερινά τα σύνορά μας».

«Φοβούνται ότι ένας πύραυλος θα εκτοξευθεί από τη Σμύρνη και θα τους επιτεθεί. Και λέω: Έλληνες, όσο είστε ήσυχοι, μην φοβάστε», είπε χαρακτηριστικά.

«Αδέρφια μου, μπορεί κάποιος που επιδεικνύει και προσβάλλει με ασέβεια τους διοικητές του στρατού μας, που δεν έδειξε ή δεν μπόρεσε να δείξει αντίδραση, ενάντια στην Ελλάδα, που παρενοχλεί τα σύνορά μας καθημερινά, ενάντια στο PKK, που έχει το αίμα δεκάδων χιλιάδων αθώων στα χέρια του, ενάντια στο FETO, τη μεγαλύτερη προδοτική συμμορία που έχει δει πρόσφατα η χώρα μας, στις χώρες που στοχεύουν την κυριαρχία μας και τους εχθρούς της Τουρκίας και του τουρκικού έθνους, να είναι πολιτικός αυτής της χώρας; Αδέρφια μου, σύμφωνα με το σύνταγμά μας, αυτός ο αδελφός σας είναι ο αρχιστράτηγος αυτού του στρατού. Το σύνταγμά μας το λέει αυτό, όχι εγώ», συνέχισε ο Ερντογάν, συμπληρώνοντας:

«Μπορούμε και θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα. Δεν μπορούν να ανεχτούν το γεγονός ότι η Τουρκία είναι σε θέση να σχεδιάζει και να παράγει τα δικά της προϊόντα σε κάθε τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, από τη στεριά μέχρι τον αέρα, από τη θάλασσα μέχρι τον κυβερνοχώρο. Μπορούμε λοιπόν να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ. Και θα έρθουμε…».

Στη συνέχεια ο τούρκος πρόεδρος προχώρησε σε μία σειρά ερτημάτων προς τους παρευρισκόμενους:

«Για 20 χρόνια, ελπίζουμε ότι θα κινητοποιήσουμε το όραμα του “Αιώνα της Τουρκίας” με τον ίδιο τρόπο που κάναμε με τα έργα που πετύχαμε. Είμαστε έτοιμοι να οικοδομήσουμε μαζί τον “αιώνα της Τουρκίας”; Είμαστε έτοιμοι να ματαιώσουμε τις φιλοδοξίες των εξωτερικών αλλά και των εσωτερικών εχθρών της Τουρκίας; Είμαστε έτοιμοι να καλωσορίσουμε τον νέο αιώνα της Δημοκρατίας το 2023 ως Τουρκία μαζί, αδελφοί και αδελφές μου;».

Πηγή: dikaiologitika.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom