Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΈγκριση χρηματοδότησης στα πλαίσια του προγράμματος «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ» για το Δήμο...

Έγκριση χρηματοδότησης στα πλαίσια του προγράμματος «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ» για το Δήμο Αγίου Βασιλείου

Ο Δήμος Αγίου Βασιλείου ήταν ανάμεσα στους δύο Δήμους της Κρήτης οι οποίοι έλαβαν το Σάββατο έγκριση χρηματοδότησης στα πλαίσια του προγράμματος «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ» που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. Το αίτημα χρηματοδότησης του Δήμου Αγίου Βασιλείου έχει τίτλο «Αναβάθμιση κύριου δημοτικού οδικού δικτύου Δήμου Αγίου Βασιλείου Π.Ε. Ρεθύμνου ΘΕΣΗ: Κεραμέ – Αγαλιανού – Αγία Παρασκευή» και προϋπολογισμό 1.701.250 ευρώ.

«Η πρόταση του Δήμου Αγίου Βασιλείου ήταν η πρώτη που υποβλήθηκε σε ολόκληρη τη χώρα μόλις τον περασμένο Ιούλιο αμέσως με την δημοσίευση της πρόσκλησης και σε συνδυασμό με τις ολοκληρωμένες μελέτες και τον πλήρη φάκελο ήταν καθοριστικοί παράγοντες για την έγκριση της. Το έργο αυτό εντάσσεται στο ευρύτερο σχεδιασμό του Δήμου, στον οποίο έχω αναφερθεί πολλές φορές και αφορά την αναβάθμιση των δημοτικών οδών και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας. Παράλληλα σύμφωνα με τη μελέτη σκοπιμότητας, το έργου έχει και αναπτυξιακά χαρακτηριστικά καθώς εξυπηρετεί μια αναπτυσσόμενη περιοχή του Δήμου και παράλληλα είναι ένας ακόμα κάθετος οδικός άξονας στον αγιοβασιλειώτικο παραλιακό άξονα ο οποίος αναβαθμίζεται και όταν ολοκληρωθεί θα είναι ένας σύγχρονος και ασφαλής δρόμος» δήλωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης και συμπλήρωσε «Με αφορμή τη σημερινή έγκριση θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη και τον Βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη.»

Με την συγκεκριμένο έργο, ο Δήμος Αγ. Βασιλείου πρόκειται να προβεί στις απαραίτητες εργασίες για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας  και την αναβάθμιση των υποδομών της κύριας δημοτικής οδοποιίας, και συγκεκριμένα του οδικού άξονα Κεραμέ- Αγαλιανού- Αγία Παρασκευή συνολικού μήκους 4.300 μέτρων. 

Αναλυτικά με το έργο αυτό θα γίνουν:

  • Χωματουργικές εργασίες για τη διαμόρφωση των κλίσεων των οδών και τον καθαρισμό και διαμόρφωση πρανών.
  • Κατασκευή τεχνικών.
  • Κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης μήκους 300 μέτρων και ύψους 1,5 μέτρων.  
  • Εξυγίανση τμημάτων του οδοστρώματος  και λιθορριπές σε βάθος 80cm. 
  • Κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου μήκους 3.000 μέτρων και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας.
  • Αποξήλωση παλαιού ασφαλτικού τάπητα, οδοστρωσία από θραυστό υλικό και τοποθέτηση νέου ασφαλτικού τάπητα.
  • Τοποθέτηση κατακόρυφης σήμανσης οδού σε 58 σημεία.
  • Διαγράμμιση οδού
  • Τοποθέτηση έξυπνων φωτιστικών στα σημεία: έξοδος Κεραμέ, είσοδος- έξοδος Αγαλιανού, διασταύρωση Αγίας Παρασκευής – Λιγκρών και στην είσοδο της Αγίας Παρασκευής.

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom