Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021
Αρχική Κρήτη Εγκαίνια 60ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου- Παραλαβή 22 λυόμενων αιθουσών από την ΚΤΥΠ

Εγκαίνια 60ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου- Παραλαβή 22 λυόμενων αιθουσών από την ΚΤΥΠ

Τα εγκαίνια του 60ου νηπιαγωγείου Ηρακλείου της οδού Μυρτιάς στις Μεσαμπελιές πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τρίτης 1 Ιουνίου, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού. Το νηπιαγωγείο θα στεγαστεί στις 6 λυόμενες αίθουσες οι οποίες τοποθετήθηκαν από τον Δήμο για την κάλυψη των αναγκών της υποχρεωτικής  προσχολικής αγωγής. Στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο φοιτούν 60 παιδιά.

 

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου δήλωσε σχετικά : «Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου για την επιτυχή περαίωση αυτού του δύσκολου έργου και  πιστεύω ότι η νέα σχολική χρονιά θα λειτουργήσει ομαλότερα σε σχέση με την κάλυψη των αναγκών της υποχρεωτικής εκπαίδευσης στο Ηράκλειο. Στόχος μας βέβαια παραμένει η ανέγερση νηπιαγωγείου στο συγκεκριμένο οικόπεδο και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε.»

Το παρόν στα εγκαίνια του 60ου νηπιαγωγείου έδωσαν ακόμη ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μανόλης Μπελαδάκης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλλα Αρχοντάκη, ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Αντώνης Περισυνάκης ,  η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου Αμαλία Σηφάκη ,ο πρόεδρος και εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων.

Συνολικά ο Δήμος Ηρακλείου έχει τοποθετήσει 10 λυόμενες αίθουσες για την υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση. Οι υπόλοιπες 4 βρίσκονται στη συμβολή των οδών Μιχαήλ Μανασάκη  και Κουνάβων  στην περιοχή του Γιόφυρου και θα λειτουργήσουν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Στο μεταξύ ο Δήμος Ηρακλείου παρέλαβε και τις 22 αίθουσες οι οποίες ολοκληρώθηκαν με ευθύνη της ΚΤΥΠ.

Πρόκειται  για 2 αίθουσες στην οδό Μαυσώλου στη Ν. Αλικαρνασσό, 4 αίθουσες στην οδό Μιχαήλ Ψελλού στην  περιοχή Μπεντεβή, 6 αίθουσες στην οδό Καμπιτάκη στο Πάρκο Ερυθραίας, 4 αίθουσες στην οδό Μιχαήλ Μανασάκη και Κουνάβων στο Γιόφυρο , 4 αίθουσες στην οδό Αλικάκη στην περιοχή Κορώνη και 2 στην οδό Μενελάου στον Ξηροπόταμο.

Τα κλειδιά των αιθουσών παρέλαβε η αντιδήμαρχος παιδείας Στέλλα Αρχοντάκη Καλογεράκη.

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom