Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022
ΑρχικήΚοινωνίαΕύκολη μους σοκολάτας με πορτοκάλι

Εύκολη μους σοκολάτας με πορτοκάλι

Υλικά
200 γρ. μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε κομματάκια
2 κ. σ. καφέ (παρασκευασμένο, όχι σε σκόνη)
6 αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Βήμα 1
Πιέστε το ξύσμα του πορτοκαλιού με ένα γουδί μέχρι να σχηματιστεί μια λεία πάστα.
Βήμα 2
Τοποθετήστε την σοκολάτα, τον καφέ και την πάστα πορτοκαλιού σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μπεν μαρί.
Βήμα 3
Ανακατεύετε συχνά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα για περίπου 5 λεπτά.
Βήμα 4
Αφαιρέστε από την φωτιά και αφήστε να κρυώσει ελαφρώς.
Βήμα 5
Χτυπήστε τα ασπράδια των αβγών με το αλάτι.
Βήμα 6
Προσθέστε τους κρόκους στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 7
Ρίξτε από πάνω και τα ασπράδια των αβγών και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν όλα τα υλικά καλά.
Βήμα 8
Τοποθετήστε το μείγμα σε μικρά ποτήρια επιδόρπιου ή ένα μεγάλο πιάτο.
Βήμα 9
Βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον έξι ώρες ή ένα ολόκληρο βράδυ.

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom