Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021
Αρχική Μαγειρική Εύκολη γρανίτα φράουλα

Εύκολη γρανίτα φράουλα

O Πέτρος Συρίγος έχει τη πιο καλοκαιρινή και εύκολη συνταγή. Έτσι, φτιάχνει γρανίτα φράουλα, που θα σας δροσίσει και θα σας ξετρελάνει.

Υλικά

1 κιλό φρέσκες φράουλες
1 φλιτζ. γλυκόζη
1½ φλιτζ. ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Διαδικασία

Καταψύχετε τα ¾ της ποσότητας από τις φράουλες για 12 ώρες. Βάζετε τις υπόλοιπες φράουλες στο μπλέντερ και τις πολτοποιείτε. Μεταφέρετε τον πολτό σε μία μεσαία κατσαρόλα και την τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε τη ζάχαρη και τη γλυκόζη και αφήνετε το μίγμα να πάρει μία βράση. Αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.

Βγάζετε τις φράουλες από την κατάψυξη και τις ρίχνετε στον κάδο του μπλέντερ μαζί με το μίγμα με τις φράουλες και τον χυμό λεμονιού. Χτυπάτε για λίγα λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα μεταλλικό μπολ, το σκεπάζετε με μεμβράνη και το τοποθετείτε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες. Βγάζετε τη γρανίτα από το ψυγείο, τη χτυπάτε γρήγορα στο μπλέντερ να «σπάσει» και σερβίρετε αμέσως.

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom