Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022
ΑρχικήΚοινωνίαΕφιάλτης χωρίς τέλος οι προβλέψεις για τα κρούσματα: «Μπορεί να φτάσουμε σε...

Εφιάλτης χωρίς τέλος οι προβλέψεις για τα κρούσματα: «Μπορεί να φτάσουμε σε 60.000»

Τα κρούσματα κορονοϊού άγγιξαν σχεδόν τις 30.000 χθες, προκαλώντας για ακόμη μια φορά σοκ. Πώς όμως αναμένεται να κάνει ποδαρικό το 2022; Οι προβλέψεις μόνο αισιόδοξες δεν είναι, παρά το γεγονός ότι σε ισχύ τέθηκαν από σήμερα νέα μέτρα.

«Είναι δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή είμαστε σε μια αυξητική φάση της καμπύλης της εξέλιξης της Όμικρον στη χώρα μας. Είναι σωστό που ελήφθησαν μέτρα τα οποία ισχύουν από σήμερα, άρα θα αρχίσουν να έχουν αποτέλεσμα μετά από περίπου 10 ημέρες. Για τις επόμενες 10 ημέρες περιμένουμε να έχουμε μια συνεχώς αυξητική πορεία, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στον μέσο όρο των τελευταίων επτά ημέρων.

Οι ημερήσιες τιμές εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό και από τα τεστ. Η αλήθεια είναι ότι ο μέσος όρος σήμερα είναι γύρω στα 12.000 κρούσματα. Αυτή η τιμή μπορεί να φτάσει σε βάθος χρόνου σε αριθμούς της τάξης των 50-60.000 κρουσμάτων. Τις επόμενες 10 μέρες μπορεί να φτάσουμε τις 30.000 με 40.000 μέσο όρο», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega o Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ.

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom