Τρίτη, Απρίλιος 20, 2021
Αρχική Κρήτη Ευχές από τον Δήμαρχο Τσουκάριτσα Βελιγραδίου στον Δήμαρχο Ηρακλείου για την Επέτειο...

Ευχές από τον Δήμαρχο Τσουκάριτσα Βελιγραδίου στον Δήμαρχο Ηρακλείου για την Επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821

- Advertisement -

Τις ευχές του προς τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό για την Επέτειο της συμπλήρωσης 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 απέστειλε ο Δήμαρχος του Δήμου Τσουκάριτσα Βελιγραδίου Σρτζαν Κόλαριτς, επιβεβαιώνοντας τις άριστες σχέσεις των δυο Δήμων . 

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ηρακλείου και ο Δήμος Τσουκάριτσα έχουν αδελφοποιηθεί από τον Φεβρουάριο του 2019, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Λότζια. 

Ο κ. Κόλαριτς μεταξύ άλλων ανέφερε στο μήνυμά του: «Πριν από ακριβώς δύο αιώνες η ελληνική επανάσταση, με το σύνθημα «Ελευθερία ή θάνατος» ενέπνευσε πολλούς βαλκανικούς λαούς να ολοκληρώσουν τον αγώνα τους για ανεξαρτησία. Όπως άλλωστε αναφέρει στο «Θούριο» ο Ρήγας Φεραίος- «καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή». 

Είμαι πεπεισμένος ότι οι παραδοσιακά φιλικές μας σχέσεις θα συνεχίσουν και στο μέλλον να αναπτύσσονται. Σε Εσάς και τους συμπολίτες σας ο Δήμος Τσουκάριτσα σας εύχεται γρήγορη έξοδο από την κρίση της πανδημίας, καλή υγεία, ευτυχία και ευημερία». 

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom

- Advertisement -