Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, 2022
ΑρχικήΒΗΜΑ ΑφιέρωμαΕυχές από την ηγουμένη της Ι. Μονής Χρυσοπηγής, Γερόντισσα Θεοξένη: "Να βιώσουμε...

Ευχές από την ηγουμένη της Ι. Μονής Χρυσοπηγής, Γερόντισσα Θεοξένη: “Να βιώσουμε τη μοναδική ειρήνη και καταλλαγή του Χριστού”

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΗΣ Ι. ΜΟΝΗΣ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ, ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΘΕΟΞΕΝΗ στο Βήμα Κρήτης

Τις ημέρες αυτές που ζούμε το συνταρακτικό γεγονός της ενανθρώπησης του Θεού για τη θέωση και σωτηρία όλων των ανθρώπων, καλείται ο καθένας προσωπικά να επαναπροσδιορίσει στόχους και προτεραιότητες.

Να δούμε τα Χριστούγεννα όχι ως εθιμικό εορτασμό, αλλά ως ιδιαίτερη πρόσκληση καί ευκαιρία που μας δίνει ο Θεός να ξαναβρούμε το πραγματικό νόημα της ζωής.

Να αναζητήσουμε το αληθινό φως, που η λάμψη του διαρκεί αιώνια, και να μην περιορίζουμε τη γιορτή μόνο στα δώρα και τα γιορταστικά φώτα.

Να βιώσουμε τη μοναδική ειρήνη και καταλλαγή του Χριστού, που ήλθε στον κόσμο για να ενώσει και να περιχωρήσει τους πάντες και τα πάντα μέσα στην αγάπη Του, χωρίς να παρασυρόμαστε από φωνές που διχάζουν.

Εύχομαι οι ιδιαίτερες συνθήκες που η πανδημία έφερε στη ζωή του κόσμου να φέρουν αλληλεγγύη, αλληλοϋποστήριξη, μετάνοια και αναθεώρηση των αξιών, και όχι έχθρα και αποξένωση. Το πνεύμα και η πορεία του νέου χρόνου να είναι το πνεύμα των Χριστουγέννων ‒πνεύμα αγάπης, ειρήνης, ενότητας.

Με τη βοήθεια του Θεού, η Ιερά Μονή Χρυσοπηγής συνεχίζει να παραμένει ανοικτή καθημερινά, και όλοι μπορείτε να έρχεσθε να προσκυνάτε τη θαυματουργή εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής και να συμμετέχετε στη Θεία Λειτουργία.

Το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, για τη γιορτή του Μεγάλου Βασιλείου, θα γίνει αγρυπνία.

Καλή και ευλογημένη η νέα χρονιά, με υγεία και δύναμη πνευματική.

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom