Τρίτη, Απρίλιος 20, 2021
Αρχική Κρήτη Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Ζητάμε από την Κυβέρνηση, άμεση απόσυρση των δασικών χαρτών και ένα...

Ε.Π.Κ.Κρήτης: “Ζητάμε από την Κυβέρνηση, άμεση απόσυρση των δασικών χαρτών και ένα συγνώμη για την δημιουργηθείσα “θολούρα”, από τους αγρότες της Κρήτης”

- Advertisement -
Μεγάλη αναστάτωση στους αγρότες της Κρήτης, έφερε η ανάρτηση των δασικών χαρτών για τα υπάρχοντα λάθη σε αυτους,σκορπώντας αυτή την χαοτική κατάσταση , στην κοινωνία της Κρήτης, μεσολαβούντος του Κορονοιου, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας την Κυβέρνηση, ανοιχτα και δημόσια, να προβεί στην  άμεση τροποποίηση αυτών, και  να ζητήσει μια :συγνώμη από τους αγρότες του νησιού
Στην ανακοίνωση της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης αναφέρει :
” Κύριοι της Κυβέρνησης,
Είναι ντροπή, να φέρνετε τώρα , μεσολαβούσης της κρίσης του Κορονοιου , την ανάρτηση των δασικών χαρτών , πατώντας στην οικονομική ανέχεια, και δυσκολία του κάθε πολίτη, να διαχειριστει μια αρνητική αποτύπωση της περιουσίας του, στον δασικό χάρτη, καθώς οι περισσότερες περιουσίες χαρακτηρίζονται ως δασικές , δημιουργώντας του ανασφάλεια. και οικονομική δυσκολία να προβεί στην ένσταση.
κύριοι της Κυβέρνησης ,
Δεν είναι δυνατόν ,καλλιεργήσιμες εκτάσεις να χαρακτηρίζονται δασικές και δασικές να αποχαρακτηρίζονται.
Για ακόμα μια φορά, ως πολίτες της Κρήτης, πιεζόμαστε να βάλουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη, .προκειμένου να ενισχυθούν τα κρατικά ταμεία. δηλαδή, μας καλείτε μαυτο τον τρόπο, (πονηρά), να υποβαλλουμε υποχρεωτικά ένσταση αμφισβήτησης, να βάλουμε πλάτη ,στην οικονομία της Χώρας, ενώ γνωριζετε ότι είμαστε ήδη φορτωμένοι με υποχρεώσεις, από τις αλλεπάλληλες κρίσεις, αδύναμοι και ανίσχυροι οικονομικά.
κύριοι της Κυβέρνησης,
Ζητάμε ως πολίτες της Κρήτης, απόσυρση των δασικών χαρτών και επανεξέταση, της χαρτογραφησης, Τώρα!!!
Διαμαρτυρόμαστε έντονα και εκφράζουμε την αντίθεση μας, με τους δασικούς χάρτες του νησιού μας, οι οποίοι φαίνεται να έχουν συνταχθεί στην τύχη και να μην έχουν καμία σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση.καθώς, διαπιστώνουμε ότι, δεν έγινε καμία φωτοερμηνεία των αεροφωτογραφιών του 1945, αφού μεγάλες εκτάσεις που καλλιεργούνταν εντατικά με σιτηρά, αμπέλι και ελιές εμφανίζονται ως δασικές κατά το χρόνο αυτό.
Επιπρόσθετα, η σημερινή βλάστηση περιγράφεται ως δασική, χωρίς όμως να έχει σχέση με την πραγματικότητα, αφού πρόκειται για φρυγανώδη βλάστηση. Θεωρούμε ότι δημιουργεί πολλούς προβληματισμούς, αφού είναι γνωστό ότι οι χορτολιβαδοποιηθέντες αγροί δεν υπάγονται στις διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας.
Έπειτα από τα παραπάνω, ζητούμε, διόρθωση των δασικών χαρτών άμεσα και μια συγγνώμη για το λάθος σας
Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτων Κρήτης
Ιωάννα Μελακη

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom

- Advertisement -