Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022
ΑρχικήΚρήτηΕ.Π.Κ.Κρήτης: "Καταγγελία συμπεριφοράς Τράπεζας, σε πρόταση ρύθμισης οφειλών, από δανειολήπτη"

Ε.Π.Κ.Κρήτης: “Καταγγελία συμπεριφοράς Τράπεζας, σε πρόταση ρύθμισης οφειλών, από δανειολήπτη”

Μετά λύπης μας, ενημερώνουμε τους δανειολήπτες , αλλά και κάθε αρμόδιο Φορέα ότι, οι Τράπεζες και οι συνεργάτες αυτών ,”παίζουν” ασχημο παιχνίδι εις βάρος των δανειοληπτών , που επιθυμούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.
Δηλαδή, ενώ οι δανειολήπτες ,κάνουν προσεγγιση ρύθμισης των οφειλών τους ,με αίτηση ρύθμισης με διαμεσολάβηση της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,οι τράπεζες απαξιούν τελείως το αίτημα,δεν απαντούν, αντίθετα μάλιστα προβαίνουν άμεσα στο κλείσιμο του λογαριασμού, απαιτούν την άμεση εξόφληση του του ποσού,στέλνοντας σχετικό εξώδικο.
Επειτα ,από τα παραπάνω, .η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, αφενός διαμαρτύρεται έντονα και ΚΑΤΑΓΓΈΛΛΕΙ δημόσια, αυτή την συμπεριφορά ,αφετέρου ,παροτρύνει και στηρίζει κάθε μέλος της, ζητώντας του να απαντήσει και να προβεί σε καταγγελία με εξώδικο, κοινοποιώντας το τόσο στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Καταναλωτή , στον Τραπεζικό Διαμεσολαβητη αλλά και στον θεσμικό του Φορέα.
Τέλος, η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, απευθυνόμενη στις Τράπεζες και στις Εταιρείες διαμεσολάβησης ,τις καλεί να αλλάξουν τακτική .καθώς η όμοια τακτική, θεωρείται ετσιθελική ,αυταρχική και ζημιογόνα για αμφόερα τα μέλη και δεν βοηθάει στην ρύθμιση των δανείων, που είναι το ζητούμενο.
Και ακόμα επισημαίνει ότι αφού αυτή η τακτική των δανειοληπτών δεν βρίσκει πρόσκαιρο έδαφος, για την ρύθμιση των δανείων εκ μέρους των Τραπεζών, μονόδρομος είναι πλέον η Δικαστική ρύθμιση.

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom