Παρασκευή, Απρ 23, 2021
Αρχική Εργασία Δωρεάν τεστ για εργαζόμενους σε επιχειρήσεις: Δείτε τον τρόπο

Δωρεάν τεστ για εργαζόμενους σε επιχειρήσεις: Δείτε τον τρόπο

- Advertisement -

Oι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις άνω των 20 υπαλλήλων έχουν την δυνατότητα δωρεάν ελέγχου COVID-19.

Για τον σκοπό αυτό δημιουργήθηκε άλλωστε εξειδικευμένη πλατφόρμα, ergasia.testing.gov.gr, όπου κάθε εργαζόμενος σε επιχείρηση άνω των 20 εργαζομένων θα μπορεί να υποβάλλει αίτημα διενέργειας τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του κορονοϊού, rapid test, μέχρι και δύο φορές τον μήνα.

Σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε επιχειρήσεις όπου λόγω του αριθμού των εργαζομένων προκαλείται αυξημένος συγχρωτισμός του προσωπικού με συνέπεια τον κίνδυνο διασποράς της νόσου COVID-19.

Στόχος είναι, ενόψει της σταδιακής άρσης των περιορισμών στην οικονομιας και καθως εξελίσσεται ο εμβολιασμός του πληθυσμού, αυτός ο αριθμός να αυξηθεί περαιτέρω και να συμπεριληφθεί η παρακολούθηση ασυμπτωματικών εθελοντών στην εθνική στρατηγική. Σημειώνεται ότι η επιλογή των εργαζομένων θα γίνεται πάντοτε αναλόγως των διαθεσίμων τεστ.

Η συμμετοχή στην προσπάθεια αυτή αφενός θα βοηθήσει τους ειδικούς να διαμορφώσουν καλύτερη εικόνα για τη μετάδοση του κορονοϊού σε όλη τη χώρα και ειδικότερα στους χώρους εργασίας, με στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό και περιορισμό της διασποράς. Επιπλέον θα βοηθήσει τον ίδιο τον εργαζόμενο προστατεύοντας τον  με έγκαιρη διάγνωση, αλλά και την προστασία ευάλωτων ατόμων του στενού περιβάλλοντος, σε περίπτωση που είστε ασυμπτωματικός φορέας του ιού.

Oι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων άνω των 20 υπαλλήλων θα μπορούν να υποβάλλουν αίτημα διενέργειας τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του κορωνοϊού SARS-CoV-2 (rapid tests) μέχρι και 2 φορές το μήνα.

Αν είστε εργαζόμενος σε επιχείρηση άνω των 20 υπαλλήλων και θέλετε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα, μπορείτε να συμμετάσχετε με τρόπο απλό και διαφανή. Συμπληρώστε την παρακάτω «φόρμα αίτησης δωρεάν ελέγχου για COVID19».

Ταυτοχρόνως, υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής στην πλατφόρμα testing.gov.gr για όσους εργάζονται σε εταιρείες με λιγότερους από 20 υπαλλήλους.

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom

- Advertisement -