Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΔημοψήφισμα πρότεινε ο Μύρωνας Γιακουμογιαννάκης για το κτίριο της Μεραρχίας: "Στη Δημοκρατία...

Δημοψήφισμα πρότεινε ο Μύρωνας Γιακουμογιαννάκης για το κτίριο της Μεραρχίας: “Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα-Ο λόγος στους δημότες”

Μια εναλλακτική πρόταση κατέθεσε ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Μύρωνας Γιακουμογιαννάκης για το κτίριο της Μεραρχίας Κρητών, ζητώντας να “πάρουν το λόγο οι πολίτες” μέσω δημοψηφίσματος!

Η πρόταση έγινε κατά τη διάρκεια του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης και αφορούσε το κτίριο που τελούσε υπό την κατάληψη RosaNera.

Όπως τόνισε ο κ. Γιακουμογιαννάκης μεταξύ άλλων “Το κτίριο έχει μια πλούσια ιστορία και αποτελεί ένα εκ των συμβόλων της πόλης μας και της Κρήτης ευρύτερα. Η ιστορία δεν ξεγράφεται! Τυπικά το κτίριο ανήκει στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Μας αρέσει, δεν μας αρέσει αυτή είναι η πραγματικότητα. Το Πολυτεχνείο δεν είναι ούτε ιδιώτης, ούτε επιχείρηση, αλλά ένα δημόσιο εκπαιδευτικό ίδρυμα, το οποίο έχει όργανα που αποφασίζουν και νομικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία του“.

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του ο κ. Γιακουμογιαννάκης τόνισε “Δεν θεωρώ σωστό 1000 πολίτες να αποφασίζουν για 85.000 για το μέλλον ή την αξιοποίηση ενός ιστορικού μνημείου που έχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία μας! Επομένως, προτείνω οι Δημότες να έχουν τον πρώτο λόγο ως προς το πως θα ήθελαν να αξιοποιηθεί το κτίριο της Μεραρχίας Κρητών“.

Να διεξαχθεί ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Να διεξαχθεί δημοψήφισμα, όπου θα ζητάμε την άποψη των δημοτών, ρητά και δεσμευτικά ως προς τις κινήσεις του Δήμου μετά το αποτέλεσμα του. Από την πλευρά του Δημοτικού Συμβουλίου, οφείλουμε να ετοιμάσουμε όσο καλύτερα γίνεται το τεχνικό κομμάτι του δημοψηφίσματος, αλλά και την ουσία του. Κατά την άποψή μου, το Πολυτεχνείο πρέπει να έχει ενεργό ρόλο στη διαδικασία-δεν είμαστε εχθροί!” υποστήριξε. 

Κλείνοντας το λόγο του ο κ. Γιακουμογιαννάκης υποστήριξε πως “στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Ας εμπιστευτούμε τους πολίτες και να είστε σίγουροι πως μόνο κάτι καλό μπορεί να βγει από αυτή τη διαδικασία“!

Βήμα Κρήτης

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom