Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΔήλωση Τ. Βάμβουκα για πεζοδρόμια - ποδηλατόδρομο Χατζημιχάλη - Σκαλίδη

Δήλωση Τ. Βάμβουκα για πεζοδρόμια – ποδηλατόδρομο Χατζημιχάλη – Σκαλίδη

Η δημοτική αρχή μιλάει για την περίοδο των μεγάλων έργων στα Χανιά, με αφορμή την εκκίνηση του έργου ανάπλασης πεζοδρομίων με δημιουργία ποδηλατοδρόμου στον κεντρικό άξονα της πόλης μας. Πράγματι είναι η περίοδος που ωριμάζουν τα μεγάλα έργα που ως δημοτική αρχή είχαμε εμπνευστεί, σχεδιάσει και εξασφαλίσει τους πόρους από ευρωπαϊκά προγράμματα, ένα εκ των οποίων ήταν και αυτή η ανάπλαση που θα γίνει στις οδούς Χατζημιχάλη – Σκαλίδη.

Μόνο που δυστυχώς η παρούσα δημοτική αρχή που γνωρίζει καλά πως να προβάλλει τον εαυτό της,  ακρωτηρίασε μεγάλο τμήμα αυτού του έργου που είχαμε προετοιμάσει αφαιρώντας το τμήμα της οδού Τζανακάκη.

Οι δικαιολογίες ακύρωσης περί πεζοδρόμησης αυτού του τμήματος, είναι κατά την γνώμη μου εντελώς αστήρικτες,  και το αποτέλεσμα είναι να χαθεί η ευκαιρία ανάπλασης σε ένα πολύ σημαντικό δρόμο της πόλης, μαζί με την απώλεια πόρων. Μάλιστα αυτό το τμήμα το είχαμε σχεδιάσει ώστε να «κουμπώσει» με τα έργα της περιοχής της οδού Τζανακάκη που είχαμε επίσης προετοιμάσει, όπως την νέα βιβλιοθήκη που καθυστερεί, την ανάπλαση του δημοτικού κήπου που τώρα εκτελείται, την ανάπλαση του πάρκου Ειρήνης και Φιλίας, την πρότασή μας για δημαρχείο στις Ιταλικές στρατώνες κλπ.

Είναι κρίμα που με την έντεχνη προβολή έργων που βρήκε σε εξέλιξη η δημοτική αρχή κρύβει τις αδυναμίες και τα σφάλματά της.

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom