Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΔιήμερο Masterclass από τον Χάρη Παπαλίτσα ...

Διήμερο Masterclass από τον Χάρη Παπαλίτσα για τους απόφοιτους της Σχολής Αρτοποιίας των Τεχνικών Σχολών Επιμελητηρίου Ηρακλέιου

Τις πολύτιμες γνώσεις που έχει αποκτήσει στη διάρκεια των σπουδών του αλλά και την εμπειρία του δίπλα σε διεθνούς φήμης αρτοποιούς θα μοιραστεί ο διακεκριμένος Bakery Chef Χάρης Παπαλίτσας με τους απόφοιτους της Σχολής Αρτοποιίας στις ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Το διήμερο Masterclass  θα πραγματοποιηθεί 25 και 26 Οκτωβρίου 2022  από 16:00 έως 21:00 στην έδρα της Σχολής  στη Νέα Αλικαρνασσό, οδός Λ. Ικάρου και Αρχιμήδους 1, με τη συνδιοργάνωση της Gastronomy Essentials και του συντονιστή Χάρη Χαραλαμπίδη και έχει ως στόχο να μυήσει τους νέους αρτοποιούς σε σύγχρονες τεχνικές, οι οποίες θα τους βοηθήσουν να δημιουργήσουν καινοτόμα προϊόντα μένοντας ταυτόχρονα πιστοί στην τέχνη της παραδοσιακή αρτοποιίας.  

Ο Χάρης Παπαλίτσας έμαθε, σε μικρή ηλικία, την  τέχνη της Αρτοποιίας στον ξυλόφουρνο της οικογένειάς του στον Βόλο και στη συνέχεια σπούδασε το επάγγελμα που ακολουθεί με ιδιαίτερη επιτυχία.  Εκπαιδεύτηκε, μεταξύ άλλων, στη Διεθνή Σχολή Αρτοποιίας της Βαρκελώνης (Gremi de Flequers de Barcelona), στη Σχολής Αρτοποιών της Μαδρίτης (ASEMPAN) και μαθήτευσε δίπλα σε διεθνούς φήμης αρτοποιούς. Έχει αναλάβει τεχνικές παρουσιάσεις, επιδείξεις μεγάλων εταιριών του κλάδου και σεμινάρια αρτοποίησης. Επιπλέον είναι ιδιοκτήτης της δικής του αλυσίδας αρτοποιείων και συγγραφέας βιβλίου στο οποίο μοιράζεται συνταγές για γλυκά και αλμυρά αρτοσκευάσματα, καινοτόμα και παραδοσιακά ψωμιά.

Να σημειωθεί ότι η Σχολή Αρτοποιίας Κρήτης των ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  εγκαινιάζει στις 31/10.2022 νέο κύκλο μαθημάτων παρέχοντας σύγχρονες θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις σε όσους επιθυμούν ν΄ ακολουθήσουν το επάγγελμα του αρτοποιού ή να ενισχύσουν την επαγγελματική τους εμπειρία.

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 4 μηνών κατά τους οποίους οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν και θα εμβαθύνουν στην τέχνη της αρτοποίησης και θα  προετοιμαστούν για την εξέταση που θα τους επιτρέψει να λάβουν πιστοποίηση από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο με 9 μονάδες ECVET.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στο ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Λ. Ικάρου & Αρχιμήδους 1, Νέα Αλικαρνασσός, τηλ. 2810-302735, info@katartisi.gr από 09:00 έως 15:00 και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr.

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom