Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚοινωνίαΔιαμαρτυρία αγροτών: «Μας ξέχασε η κυβέρνηση»

Διαμαρτυρία αγροτών: «Μας ξέχασε η κυβέρνηση»

Ξεχασμένοι από την κυβέρνηση δηλώνουν αγρότες των Χανίων, με την Ενωτική Ομοσπονδία να θεωρεί ότι «ο χρόνος που εξασφάλισε η κυβέρνηση μέσα από τη γενική καραντίνα του χειμώνα ήταν για να σχεδιάσει καλύτερα πως θα εξασφαλίσει μικρότερη χασούρα για τους μεγαλοξενοδόχους, τα μεγάλα μονοπώλια του κλάδου των μεταφορών και όλων αυτών που απομυζούν τον λαό και συγκεντρώνουν τον πλούτο που παράγουμε».
Η Ομοσπονδία επισημαίνει ως χαρακτηριστικό το γεγονός ότι «ενώ οι τιμές των αγροτικών προϊόντων είναι σταθερά υψηλές στα ράφια για τον λαό, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι πληρώνονται με τιμές κάτω του κόστους, για όσα από τα προϊόντα τους θα μπορέσουν τελικά να πουλήσουν. Σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, ήρθε η κυβέρνηση να δώσει παράταση 90 ημερών στις επιταγές με αποτέλεσμα να περιμένουμε να πληρωθούμε για τον κόπο του καλοκαιριού τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Δεν έχουν πάρει όμως την ίδια παράταση ούτε οι οφειλές μας προς το κράτος, ενώ την ίδια στιγμή τρέχουν οι λογαριασμοί του νερού και οι απειλές για διακοπή όσων χρωστάνε, ενώ δεν έχουμε χρήματα για να πληρώσουμε για τα αγροεφόδια της χειμερινής καλλιεργητικής περιόδου.
Παράλληλα, η κυβέρνηση έκλεισε για τουλάχιστον 3 εβδομάδες τις λαϊκές αγορές χωρίς κανένα μέτρο στήριξης των παραγωγών που ζουν από αυτές».

Η ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ
Όσον αφορά στην δακοκτονία, η Ομοσπονδία σημειώνει πως «οι εργάτες έχουν μείνει απλήρωτοι ακόμα και από αυτά τα ελάχιστα χρήματα με τα οποία πληρώνονται. Αρκετοί από αυτούς που εργάζονται σε αυτήν είναι μικρομεσαίοι αγρότες που συμπληρώνουν το εισόδημα τους από εκεί. Άμεσα πρέπει να αποπληρωθούν τα χρωστούμενα».
Τέλος, διαπιστώνει ότι «με το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου και τα ανύπαρκτα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση φτάσαμε από ένας Νομός με ελάχιστα ως καθόλου κρούσματα το προηγούμενο διάστημα, να είμαστε από αυτούς με το μεγαλύτερο πρόβλημα. Μόνο οργή μπορεί να μας προκαλέσει η σκέψη ότι, ενώ πέρασαν τόσοι μήνες από το πρώτο κύμα, στα χωριά είμαστε πρακτικά ανυπεράσπιστοι απέναντι στον κορωνοϊό, αφού τα Κέντρα Υγείας συνεχίζουν να λειτουργούν με μεγάλες ελλείψεις».

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom