Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΔιαδοχικές συναντήσεις του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με αντικείμενο την διαχείριση απορριμμάτων.

Διαδοχικές συναντήσεις του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με αντικείμενο την διαχείριση απορριμμάτων.

Σειρά διαδοχικών επαφών με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μανόλη Γραφάκο καθώς και με τον μελετητή του νέου Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων Γιώργο Ηλιόπουλο  είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στο γραφείο του στη Λότζια.

Ο Δήμαρχος είχε την δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις με τους κυρίους Γραφάκο και Ηλιόπουλο και να ενημερωθεί τόσο για το Περιφερειακό όσο και για το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης  Απορριμμάτων καθώς και για όλα τα θέματα που απασχολούν το Ηράκλειο σε σχέση με τα απορρίμματα.

Οι κύριοι Γραφάκος και Ηλιόπουλος βρέθηκαν στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο της παρουσίασης της μελέτης εναρμόνισης του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων με το νέο εθνικό σχέδιο, το οποίο απασχολεί όλους τους Δήμους της Κρήτης  και  καθορίζει την πολιτική , τις στρατηγικές και τους στόχους για την διαχείριση των αποβλήτων στο νησί. 

Το Περιφερειακό Σχέδιο το οποίο έχει ορίζοντα υλοποίησης το 2030, θα τεθεί το προσεχές διάστημα σε δημόσια  διαβούλευση και στη συνέχεια προς ψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης. 

Οι συναντήσεις έγιναν παρουσία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Κυκλικής Οικονομίας Κώστα Βαρδαβά ,της Αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Μαρίας Καναβάκη, του προέδρου του ΕΣΔΑΚ Ζαχαρία Καλογεράκη και της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Ευγενίας Στυλιανού.

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom