Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021
- Advertisment -spot_img
ΑρχικήΚρήτηDestination Branding Δήμου Κισσάμου

Destination Branding Δήμου Κισσάμου

Σε μια εποχή όπου θεωρείται επιβεβλημένος ο επαναπροσδιορισμός των αξιών σε διεθνές επίπεδο, η ευλογία της Κρήτης είναι ακριβώς η καλοσύνη των ανθρώπων της, στοιχείο που τη βοηθά να θωρακίζεται ενάντια σε κάθε δυσκολία. Η μετάβαση στην νέα εποχή που αιφνιδιαστικά εισήλθαμε απαιτεί κυρίως σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη.

Η Κίσσαμος, ο τόπος μας, το γνωρίζει καλά αυτό και επειδή διαθέτει σε υψηλή στάθμη το ένστικτο της φιλοξενίας, της αλληλεγγύης και του σεβασμού, υποδέχεται με αντίστοιχα ποιοτικά κριτήρια εγχώριους και ξένους επισκέπτες.

Με οδηγό λοιπόν τις χαρισματικές μας ρίζες, την πλούσια παράδοση, τις μοναδικές φυσικές ομορφιές και την απαράμιλλη Κισσαμίτικη γαστρονομία, σας καλωσορίζουμε στη μαγευτική γωνιά της Μεσογείου, υποσχόμενοι ότι φεύγοντας, θα μετράτε αντίστροφα για μια γρήγορη και νοσταλγική επιστροφή. Το οφείλουμε στην Κρητική μας καταγωγή και τη μακραίωνη ελληνική ιστορία.

 

DESTINATION BRANDING

Εργαστήκαμε με βάση ένα κοινό όραμα του οποίου η δύσκολη αποστολή θα ήταν να ικανοποίησει ταυτόχρονα την συλλογικότητα και την προοπτική της επιτυχίας.

Πρόκειται για ένα πολυετές πλάνο ιδιαίτερα απαιτητικό, καθώς προϋποθέτει συναίνεση, κοινή αναπτυξιακή λογική και συγκεκριμένη στόχευση για αυτό που όλοι ονομάζουμε ελληνικό ελκυστικό τουριστικό προϊόν.

Θα λέγε λοιπόν κανείς ότι η καθολική και βίαιη ανατροπή στη ζωή μας από την COVID – 19, μας πήγε πίσω, όμως ταυτόχρονα κερδίσαμε χρόνο, αναπροσαρμόσαμε τη στρατηγική μας και με ρεαλισμό βλέπουμε το αύριο.

Κι επειδή ο μακρόπνοος χαρακτήρας της προσπάθειας αυτής απαιτεί σταθερότητα, επιμονή και συνέχεια, θεωρείται στη δική μας λογική επιβεβλημένο, να εφαρμόζεται με συνέπεια, ανεξαρτήτως προσώπων που το διαχειρίζονται, που διοικούν τη δημοτική αρχή ή που έχουν αναλάβει (ή μελλοντικά θα τους ανατεθεί) ενεργός ρόλος και αρμοδιότητες. Πήραμε από τους προηγούμενους και με χαρά θα παραδώσουμε στους επόμενους τη φιλοσοφία των θετικών προσδοκιών.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

  • Σχεδιάσαμε λογότυπο και τις εφαρμογές του για κάθε δράση καθώς και υλικό προώθησης.
  • Προχωρήσαμε στην δημιουργία τριών βίντεο για όσα μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει ερχόμενος εδώ.
  • Δημιουργήσαμε αρχείο με φωτογραφίες των οποίων τα αποκλειστικά δικαιώματα απέκτησε ο Δήμος.
  • Προχωρήσαμε σε διαφήμιση μέσω των MME για την ενίσχυση του προϊόντος στο σύνολο της χώρας.
  • Τυπώσαμε και μοιράσαμε κατατοπιστικούς χάρτες και ενημερωτικά φυλλάδια.
  • Σχεδιάσαμε νέα εισιτήρια τουριστικού ενδιαφέροντος.
  • Για πρώτη φορά δημιουργούμε μηχανισμό, που θα λειτουργεί ως Ψηφιακή Βιβλιοθήκη και θα απευθύνεται στους επαγγελματίες του τόπου μας, ώστε μέσω ειδικής πλατφόρμας να έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται ψηφιακά, προωθητικό υλικό της περιοχής (φωτογραφίες, βίντεο, κείμενα, φυλλάδια κτλ).
  • Ενεργοποιούμε άμεσα και με δυναμισμό καμπάνιες ηλεκτρονικής μορφής (social media).
  • Προχωρήσαμε στην δημιουργία πρωτότυπου περιεχομένου για την ιστοσελίδα discoverkissamos.com

 

Α. Σταθόπουλος – αντιδήμαρχος Τουρισμού

«Μέσα στις πολύ δύσκολες συνθήκες που βιώσαμε ως κοινωνίες τους τελευταίους 18 μήνες, εργαστήκαμε με πάθος αναζητώντας ευκαιρίες και θέλοντας να προσαρμοστούμε στην νέα πραγματικότητα. Έχουμε κοινό όραμα, την σύγχρονη τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας, τη διάδοση της κουλτούρας μας,  καθώς και τη φιλοξενία των Κισσαμιτών.

Σίγουρα η γεωγραφική μας θέση, το κλίμα και η υψηλή γαστρονομία, σε συνδυασμό με τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίου φήμης και ευρύτατης δημοφιλίας, μας καθιστούν ως μια ιδιαίτερα ελκυστική επιλογή.

Και μπορεί οι έρευνες για τον τόπο μας να δείχνουν ότι περίπου το 70% των επισκεπτών έρχεται για τον ήλιο και τη θάλασσα, παράλληλα όμως ο ταξιδιώτης μπορεί να δοκιμάσει πολύπλευρες δραστηριότητες για μια ολοκληρωμένη και μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία.

Μέσα από τον ιστότοπο τουριστικής προβολής του Δήμου μας discoverkisamos.com ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση σε πληθώρα επιλογών πριν ακόμα ταξιδέψει για την χώρα μας.

Σας καλωσορίζω λοιπόν σε μια από τις ομορφότερες γωνιές του κόσμου, με την καθαρή προσδοκία τα επόμενα χρόνια η Κίσσαμος να γίνει αληθινό Branding Destination που θα δώσει ώθηση στην τοπική οικονομία και την ανάπτυξή της».

Στόχος μας είναι οι συνέργειες με ανθρώπους ικανούς και φιλόδοξους, που αγαπούν τον τόπο μας και που έχουν αναπτύξει το αίσθημα της ποιοτικής φιλοξενίας με σύγχρονα πλέον κριτήρια.

Αναζητούμε δηλαδή ένα υψηλής στάθμης  αποτέλεσμα που δυνητικά θα μεταφέρει κάθε επισκέπτη στην μυσταγωγία των εικόνων, των εμπειριών και των αισθήσεων που αποκόμισε ευρισκόμενος για αναψυχή στον τόπο μας.

- Advertisement -
- Advertisment -spot_img

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom