Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠολιτικήΔεν παρέλαβε την εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας

Δεν παρέλαβε την εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετέβη σήμερα (23.05.2023) στις 11:00 στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών που μπορούν να λάβουν οι πολιτικοί αρχηγοί μετά τις εκλογές για σχηματισμό κυβέρνησης, όπου συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Μετά από την παράδοση της διερευνητικής εντολής από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας πήγε με τη σειρά του (ο ΣΥΡΙΖΑ κατέλαβε τη δεύτερη θέση στις εκλογές της Κυριακής) στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στην οποία είπε ότι δεν θα παραλάβει τη διερευνητική εντολή.

«Όπως γνωρίζετε, δεν προκύπτουν οι συσχετισμοί για να υπάρξει κυβέρνηση. Ως εκ τούτου, ανταποκρίθηκα στην θεσμική μου υποχρέωση και να σας πω ότι δεν θα παραλάβω τη διερευνητική εντολή, γιατί δεν προκύπτει σχηματισμός κυβέρνησης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Έτσι, μετά από τον Αλέξη Τσίπρα, τη σκυτάλη των διερευνητικών αναμένεται να πάρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, που θεωρείται πια αρκετά πιθανό να πράξει κατά τον ίδιο τρόπο, δηλαδή να μην λάβει τη διερευνητική εντολή.

Θυμίζουμε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εκφράσει την επιθυμία του να μην τραβήξει πολύ χρονικά η υπόθεση των διερευνητικών εντολών, ώστε την Κυριακή να συσταθεί η Βουλή και στη συνέχεια να γίνει η νέα διάλυσή της.

Και αυτό, προκειμένου να επισπευστούν οι διαδικασίες για να γίνουν νέες εκλογές στις 25 Ιουλίου, δηλαδή μία εβδομάδα νωρίτερα απ’ ό,τι αναμενόταν αρχικά, για την περίπτωση που δεν σχηματιζόταν κυβέρνηση μετά από τις εκλογές της περασμένης Κυριακής, όπως και αναμένεται γίνει – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, της τελευταίας στιγμής.

Θυμίζουμε, άλλωστε, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τους Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Ανδρουλάκη, με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς να φέρονται να συμφωνούν ότι οι δεύτερες κάλπες αποτελούν μονόδρομο υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, δηλαδή τη μη σύγκλιση απόψεων μεταξύ των τριών κομμάτων, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε τυχόν συνεργασίες.

Πηγή: newsit.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom