Πέμπτη, Απρ 22, 2021
Αρχική Κρήτη Δείτε διαδικτυακά την παράσταση "Το άλφα που κάνει το Θύμα- Θαύμα"

Δείτε διαδικτυακά την παράσταση “Το άλφα που κάνει το Θύμα- Θαύμα”

- Advertisement -
Με την παράσταση «Το άλφα που κάνει το Θύμα – Θαύμα» του Χρήστου Οικονόμου συνεχίζονται την Τετάρτη 24 Μαρτίου , στις 19.30 οι προβολές στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου – Heraklion Arts & Culture.
Πρόκειται για ένα λογοτεχνικό αναλόγιο με συνοδεία ζωντανής μουσικής που εντάσσεται στη θεματική ζώνη «Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική» το όποιο μπορείτε να παρακολουθήσετε σε on line πρεμιέρα στο σύνδεσμο https://youtu.be/-Bv48vzLWok . Μετά την πρώτη προβολή του θα παραμείνει διαθέσιμο on demand.
Η ηθοποιός Βαλεντίνα Παπαδημητράκη διαβάζει και η μουσικός Ξανθούλα Ντακοβάνου συνοδεύει με αφρικανική άρπα, κρουστό και φωνή το κείμενο του Χρήστου Οικονόμου «Το άλφα που κάνει το Θύμα – Θαύμα», από τη συλλογή διηγημάτων «Οι κόρες του ηφαιστείου».
Στο εξαίρετο διήγημα του βραβευμένου συγγραφέα (Κρατικό Λογοτεχνικό Βραβείο Διηγήματος -Νουβέλας για τη συλλογή διηγημάτων «Κάτι θα γίνει θα δεις») παρακολουθούμε τις τελευταίες στιγμές ενός ηλικιωμένου ναυτικού στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου, συντροφιά με την κόρη του. Η νεαρή γυναίκα, προκειμένου να παρηγορήσει, αλλά και να αποχαιρετίσει τον πατέρα της, τού αφηγείται ένα παραμύθι. Προκύπτει έτσι μια αφήγηση μέσα στην αφήγηση, όπου το λαϊκό παραμύθι συναντά την πραγματικότητα και την μεταμορφώνει.
Ένα μαγικό χαλί γίνεται το όχημα για έναν κόσμο μαγικό όπου κυριαρχεί η πίστη στο θαύμα. Η σκληρή πραγματικότητα διαπερνάται από στοιχεία υπερβατικά, μεταφυσικά, μυστικιστικά. Καταλαγιάζει και εξυψώνεται. Ένα διήγημα που καταδεικνύει τη δύναμη της λογοτεχνίας, τη δυνατότητά της να εμψυχώνει τον άνθρωπο στις δύσκολες στιγμές, να διευρύνει την οπτική του, να του προσφέρει τρόπους για να στοχαστεί τον εαυτό του και τον κόσμο.
Με έμφαση στη μουσικότητα της γλώσσας οι δύο ερμηνεύτ

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom

- Advertisement -