Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΔακοκτονία στους Δήμους Βιάννου, Μινώα Πεδιάδας και Μαλεβιζίου

Δακοκτονία στους Δήμους Βιάννου, Μινώα Πεδιάδας και Μαλεβιζίου

Η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών θα ξεκινήσει ο Τρίτος  Γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στο Δήμο Βιάννου.

την Δευτέρα 29-08-2022: στον Άγιος Βασίλειος, Κεφαλοβρύση, Αμιρά, Καλάμι, Κάτω Σύμη, Πεύκος, Συκολόγος, Αφρατί, Έμπαρος-Θωμαδιανό, Μάρθα, Μηλιαράδω και Ξενιάκο

Επίσης, θα ξεκινήσει ο τρίτος  γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας: Τη Δευτέρα 29-08-2022 στην Αγ. Τριάδα – Μονή Αγκαράθου

Ακόμα, θα ξεκινήσει 3ος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας το Σάββατο 27/08/22 στο Δήμο Μαλεβιζίου στους οικισμούς: Αηδονοχώρι – Αστυράκι, Γωνιές Μαλεβιζίου, Καμαριώτης.

Παρακαλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους για να μπορεί να τα ψεκάσει και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα (π.χ. ψεκασμούς κάλυψης).

Επίσης επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου καθ’όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα, σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους διαπιστώνοντας την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στην υπηρεσία μας έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom