Τετάρτη, Απρ 21, 2021
Αρχική Κρήτη Δ. Αγίου Βασιλείου: Έκτακτη ενίσχυση 1.700.000 ευρώ

Δ. Αγίου Βασιλείου: Έκτακτη ενίσχυση 1.700.000 ευρώ

- Advertisement -

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 1.700.000 ευρώ για τον Δήμο Αγίου Βασιλείου από το Υπουργείο Υποδομών για την αποκατάσταση των ζημιών και των καταστροφών από τις  θεομηνίες του περασμένου Νοεμβρίου. Ο Δήμος Αγίου Βασίλειου είχε προχωρήσει τάχιστα σε σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο μετά άμεση την καταγραφή των καταστροφών ενώ για το συγκεκριμένο θέμα ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης είχε τακτική συνεργασία με τον Υφυπουργό Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Τα έργα που θα υλοποιηθούν στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου αφορούν τοιχία αντιστήριξης, χωματουργικές εργασίες (εσκαφές – επιχώσεις – άρση καταπτώσεων), λιθοδομές, εξυγίανση εδάφους, κατασκευή επενδεδυμένων τάφρων, τσιμεντοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις δημοτικών οδών.

Αμέσως μετά την υπογραφή της έκτατης οικονομικής ενίσχυσης ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης τόνισε ότι η χρηματοδότηση ήταν απολύτως αναγκαία για την περιοχή και  αφορά σειρά έργων και παρεμβάσεων που θα προχωρήσουν τάχιστα και θα αποκαταστήσουν τις περισσότερες ζημιές που προκλήθηκαν, θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα αλλά και θα θωρακίσουν τις υποδομές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ο κ Ταταράκης ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή και βέβαια τον Υφυπουργό Μεταφορών και Βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη και υπογράμμισε ότι η συμβολή του ήταν καταλυτική για την έγκριση του συγκεκριμένου ποσού. Επίσης ο Δήμαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τον Υφυπουργό ο οποίος είχε ακριβή εικόνα με το μέγεθος των καταστροφών και είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο κ. Κεφαλογιάννης έδωσε ένα διαρκή αγώνα ώστε να διασφαλιστούν οι απαιτούμενες πιστώσεις για την περιοχή.»

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom

- Advertisement -