Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΧρηματοδότηση ύψους 651.000 ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης στο Δήμο Αγίου Βασιλείου

Χρηματοδότηση ύψους 651.000 ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης στο Δήμο Αγίου Βασιλείου

Τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης συνοδευόμενος από φορείς και συλλόγους της περιοχής. Σκοπός της επίσκεψης ήταν θέματα αθλητικών  και πολιτιστικών υποδομών του Δήμου. Παρόντες στην συνάντηση από την Περιφέρεια Κρήτης ήταν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Κακογιαννάκης ενώ από τον Δήμο Αγίου Βασιλείου η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού Βαγγελιώ Γλαμπεδάκη, ο Πρόεδρος της ΤΚ Αγίας Γαλήνης Μανώλης Φουντιδάκης, η Πρόεδρος του ΑΟ Σπηλίου Ελεάνα Λεντιδάκη, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυξορρούματος Μάρκος Κατάκης και ο Ταμίας Άγγελος Αγαλιώτης. 

Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στον Περιφερειάρχη τις προτάσεις που αφορούσαν αναγκαίες υποδομές στην περιοχή. Ο κ. Αρναουτάκης αντιλαμβανόμενος την αναγκαιότητα των έργων ενέκρινε τις εξής χρηματοδοτήσεις:

  • Αποκατάσταση παλαιού κτιριακού συγκροτήματος και μετατροπή του σε μουσείο των Μύλων και αποκατάσταση παλαιάς κρήνης στο οικισμό Κάτω Μυξόρρουμα της ΤΚ Μυξορρούματος προϋπολογισμού 470.000 ευρώ.
  • Χωματουργικές εργασίες στην ΤΚ Αγίας Γαλήνης 74.000 ευρώ.
  • Προμήθεια εξοπλισμού γηπέδου Σπηλίου προϋπολογισμού 60.000 ευρώ
  • Εργασίες στο θέατρο Δαιδάλου και Ικάρου στην ΤΚ Αγίας Γαλήνης προϋπολογισμού 35.000 ευρώ
  • Επιχορήγηση Αθλητικών Ομίλων του Δήμου (Αγίας Γαλήνης, Μελάμπων, Σελλίων και Σπηλίου) από 3.000 ευρώ για την αγορά εξοπλισμού (συνολικός προϋπολογισμός 12.000 ευρώ).     

Ο Δήμαρχος και οι παριστάμενοι ευχαρίστησαν θερμά τον Περιφερειάρχη καθώς και την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Νίκο Κακογιαννάκη.  Ο κ. Ταταράκης μίλησε με τα πιο θερμά λόγια για την Περιφέρεια Κρήτης και την άμεση ανταπόκριση της στις ανάγκες του Δήμου ενώ τόνισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τη θετική διάθεση του κ. Αρναουτάκη στα θέματα αθλητισμού, νέας γενιάς αλλά και ανάδειξης του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος του τόπου.  

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom