Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022
spot_img
ΑρχικήΚοινωνίαΧωρίς θερμομέτρηση στα σχολεία μαθητές και εκπαιδευτικοί

Χωρίς θερμομέτρηση στα σχολεία μαθητές και εκπαιδευτικοί

Η Υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι «είμαστε απόλυτα έτοιμοι για το άνοιγμα των σχολείων, έχουν γίνει όλα όσα πρέπει έγκαιρα». Παράλληλα, απάντησε στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι έχουν γίνει νωρίτερα από ποτέ οι προσλήψεις αναπληρωτών και η προμήθεια των υλικών που απαιτούνται για την διασφάλιση της υγείας όλων των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Η κ. Ζαχαράκη τόνισε ότι «οι αποφάσεις για τον αριθμό των παιδιών στις αίθουσες πάρθηκαν μετά από τις διαβεβαιώσεις που έδωσαν στο Υπουργείο Παιδείας οι αρμόδιοι επιστήμονες. Για τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ισχύουν όλα τα μέτρα που έχουν παρθεί για τους δημοσίους υπαλλήλους».

Η Υφυπουργός Παιδείας απέρριψε τις ενστάσεις για μη εξεύρεση περισσότερων αιθουσών ή την πραγματοποίηση μαθημάτων σε βάρδιες πρωί και απόγευμα. «Δεν επαρκεί ο αριθμός των εκπαιδευτικών για να γίνει κάτι τέτοιο σε ολόκληρη την χώρα, ώστε έτσι να μειωθεί ο αριθμός των παιδιών ανά αίθουσα». Παράλληλα, προσθέτει ότι συντρέχουν και άλλοι βασικοί λόγοι, όπως οικογενειακού προγραμματισμού.

«Αν υπάρξει κρούσμα κορονοϊού σε κάποιον μαθητή, τότε θα κλείσει το τμήμα του παιδιού και θα γίνει ιχνηλάτηση από τους ειδικούς. Το βασικό είναι τα παιδιά να λειτουργήσουν σε ομάδες, ώστε αργότερα να είναι ευκολότερη η διαχείριση τυχόν κρούσματος».

«Δεν έχει ζητηθεί από τους ειδικούς να γίνεται θερμομέτρηση στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς πριν την είσοδο τους στο σχολείο», είπε η κ. Ζαχαράκη, απαντώντας σε επιχειρήματα της αντιπολίτευσης.

«Οι ημέρες μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία είναι κρίσιμες, για να ενημερωθούμε όλοι μας και κυρίως τα παιδιά για την χρήση της μάσκας και όλες τις οδηγίες που μας δίνουν οι ειδικοί για την λειτουργία των σχολείων».

Σε παρέμβαση του, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής, άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση για το εμβαδόν των τάξεων και τον αριθμό των μαθητών, τις μικρές αποστάσεις μεταξύ τους και την αντιμετώπιση τυχόν κρούσματος σε μαθητή από τον εκπαιδευτικό που θα έρθει σε επαφή με παιδί που θα παρουσιάζει συμπτώματα.

Η κυρία Ζαχαράκη απάντησε ότι το μέγεθος των τάξεων στην χώρα ποικίλλει, ότι έχει πολλές παραμέτρους η λειτουργία των σχολείων και επεσήμανε ότι λόγω των συνθηκών στα σχολεία έχουν ληφθεί οι αποφάσεις και για τα άλλα μέτρα, όπως η χρήση μάσκας μέσα στις αίθουσες.

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom