Πέμπτη, Απρ 22, 2021
Αρχική Κρήτη Χανιά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους σε επισιτισμό και τουρισμό

Χανιά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους σε επισιτισμό και τουρισμό

- Advertisement -

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν το ερχόμενο Σάββατο 9 Απριλίου οι εργαζόμενοι στους κλάδους του επισιτισμού και του τουρισμού. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων.

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ιδιωτικού Προσωπικού Επιχειρήσεων Εκμεταλλεύσεως Εστιατορίων – Μαγείρων την Τετάρτη, αναφέρθηκαν στις επιπτώσεις της πανδημίας και του lockdown, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι βρίσκοντας ως πρόσχημα την υγειονομική κρίση, επιχειρεί να επιταχύνει την ψήφιση και εφαρμογή αντεργατικών νομοσχεδίων.

«Ο νέος νόμος που φέρνουν για τα εργασιακά όχι μόνο θεσμοθετεί την μονιμοποίηση των μέτρων που έφεραν στο όνομα της πανδημίας, αλλά «νομιμοποιεί» την τσάμπα εργασία με απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση 8ώρου -5ήμερου, την δουλεία μέχρι τελικής πτώσης. Με νέες μειώσεις σε μισθούς και εργοδοτικές εισφορές. Με σπαστά ρεπό, διευθέτηση ωραρίου σε βάθος 6μήνου, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και ταυτόχρονη ενίσχυση της εργολαβίας και του άθλιου καθεστώτος ενοικίασης εργαζομένων μέσω δουλεμπορικών που ελέγχονται από πολυεθνικούς ομίλους», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στην οποία ασκείται κριτική και στην προηγούμενη κυβέρνηση, αφού -όπως υποστηρίζουν: «Είναι έτοιμοι να ολοκληρώσουν το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ περιορίζοντας κι άλλο το δικαίωμα στην συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην απεργία».

Επίσης αναφέρθηκαν σε ότι έχουν βιώσει την τελευταία χρονιά, όπου όπως δηλώνουν, κλήθηκαν να ζήσουν «με πενιχρά επιδόματα ειδικού σκοπού ή με τους πετσοκομμένους μισθούς του ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», ενώ πολλοί, αποκλείστηκαν ακόμα και από αυτά.

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom

- Advertisement -