Κυριακή, Απρίλιος 18, 2021
Αρχική Κρήτη Χανιά: Στα φαρμακεία τα πρώτα self tests - Πότε θα είναι διαθέσιμα...

Χανιά: Στα φαρμακεία τα πρώτα self tests – Πότε θα είναι διαθέσιμα για το κοινό

- Advertisement -

Στην προώθηση στα φαρμακεία των Χανίων των πρώτων ποσοτήτων self tests για την ανίχνευση του κορωνοϊού, προχωρά από σήμερα Τετάρτη ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Χανίων.

Οι ποσότητες των self tests παραλήφθηκαν και αποθηκεύθηκαν στη φαρμακαποθήκη του Συνεταιρισμού, ο οποίος εξυπηρετεί το σύνολο των φαρμακείων της Περιφερειακής Ενότητας.

Η όλη διαδικασία γίνεται σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ανακοίνωση του Συνεταιρισμού, «πραγματοποιείται δίχως κανένα οικονομικό όφελος για το Συνεταιρισμό, αντιθέτως κινητοποιούμε το σύνολο των δυνάμεων μας για να εξασφαλίσουμε τις παραδόσεις των tests με ταχύτητα κι αξιοπιστία. Το κέρδος μας θα είναι η συμβολή μας στην προστασία της δημόσιας υγείας και η έξοδος από την υγειονομική κρίση το συντομότερο δυνατόν».

Πότε θα είναι διαθέσιμα για το κοινό;

Την παρουσίαση της διαδικασίας διανομής έκανε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Τάσος Βάμβουκας. Στα Χανιά έφτασαν 16.000 tests και με την πρώτη διανομή κάθε φαρμακείο θα παραλάβει 75 tests.

Τα tests, όπως αναφέρει ο Συνεταιρισμός θα είναι διαθέσιμα για το κοινό, διαμέσου των φαρμακείων μόλις ενεργοποιηθεί η ψηφιακή πλατφόρμα, στη οποία θα δηλώνεται το ΑΜΚΑ του ενδιαφερόμενου και η διανομή θα γίνεται πάντα σύμφωνα με την προτεραιότητα που έχει ορίσει η κυβέρνηση.

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom

- Advertisement -