Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΧανιά "Γυμνά" και με αρμόδιους που τους βαραίνουν ευθύνες...

Χανιά “Γυμνά” και με αρμόδιους που τους βαραίνουν ευθύνες…

Του Ηλία Κυριακόπουλου

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα στα Χανιά μετέτρεψαν σχεδόν όλους τους δρόμους της πόλης σε ποτάμια. Οι εικόνες σοκάρουν, ενώ κάτοικοι που μένουν σε ισόγεια αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, καθώς καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να αποτρέψουν τα νερά από το να πλημμυρήσουν τα σπίτια τους. Ίδια εικόνα και για αρκετές επιχειρήσεις.

Η πυροσβεστική υπηρεσία δεν προλαβαίνει να ανταπεξέλθει σε εκκλήσεις συμπολιτών για βοήθεια…

Δυστυχώς, αυτή η κατάσταση δείχνει με τον πιο περίτρανο τρόπο τις σημαντικές ελλείψεις που έχουν τα Χανιά σε έργα υποδομής. Χανιά “Γυμνά” και με αρμόδιους που τους βαραίνουν ευθύνες…

Λογικό από τη μία, μεγάλο λάθος απ’ την άλλη. Λογικό, καθώς όταν η πόλη (κυρίως η νέα) φτιαχνόταν, οι εποχές ήταν αλλιώς – 9 μήνες Καλοκαίρι, 3 μήνες Φθινόπωρο. Λάθος δε, καθώς οι εποχές αλλάζουν και τα καιρικά φαινόμενα είναι εντελώς διαφορετικά σε σχέση με το παρελθόν.

Δεν φτάνει λοιπόν, μόνο ο κρατικός μηχανισμός (πχ Πυροσβεστική) για να μαζεύει τα ασυμμάζευτα. Χρειάζεται άμεσα επανασχεδιασμός των έργων υποδομής της πόλης -και Έργα- πριν να είναι …ακόμα πιο αργά. 

Γιατί αν επαναληφθούν τα φαινόμενα και έχουμε χειρότερες συνέπειες, τότε δεν θα φτάνει ούτε το επικοινωνιακό παιχνίδι, ούτε οι “αυλοκόλακες” του facebook για να “ξεπλύνουν” τις ευθύνες των αρμοδίων…

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom