Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚοινωνίαBlindchat: H εφαρμογή που χρησιμοποιούσε ο 53χρονος για να εκδίδει την 12χρονη

Blindchat: H εφαρμογή που χρησιμοποιούσε ο 53χρονος για να εκδίδει την 12χρονη

Ο 53χρονος βιαστής της 12χρονης κοπέλας από τον Κολωνό χρησιμοποιούσε την εφαρμογή Blindchat για να δρα υπό ανωνυμία και να εκδίδει υλικό της 12χρονης.

Οι εφιαλτικές αποκαλύψεις για το μαρτύριο που βίωσε η 12χρονη στον Κολωνό φέρνουν στο προσκήνιο τη σκοτεινή πλευρά των εφαρμογών online γνωριμιών και τον ρόλο που εξυπηρετούν στην παραπλάνηση και την κακοποίηση των ανηλίκων.

Ο 53χρονος παιδοβιαστής φέρεται να είχε φτιάξει προφίλ με το υλικό της ανήλικης, το οποίο διαχειριζόταν ο ίδιος, σε ένα chat γνωριμιών, την ελληνική εφαρμογή Blindchat.gr.

Ο δράστης είχε δεχτεί, μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής, όπου αναρτούσε φωτογραφίες της 12χρονης, 213 τηλεφωνικές κλήσεις από εν δυνάμει πελάτες.

Ο 42χρονος που συνελήφθη ήταν ένας από τους βιαστές της και καταχωρισμένος στο κινητό της ανήλικης ως «πελάτης».

Το Blindchat δημιουργήθηκε πριν από 9 χρόνια, συγκεκριμένα το 2013, με στόχο την παροχή υπηρεσιών blind date σε εκείνους που επιθυμούν να γνωρίσουν άλλα άτομα χωρίς να αποκαλυφθεί πλήρως η ταυτότητά τους.

Πρόκειται για μια online πλατφόρμα για ανώνυμο chat με άντρες και γυναίκες από όλη την Ελλάδα.

Η εν λόγω εφαρμογή διασφαλίζει την ανωνυμία των χρηστών, παρέχοντας παράλληλα την ελευθερία σε αυτούς που συνομιλούν να ανταλλάσσουν πληροφορίες χωρίς να γνωρίζουν ποιος βρίσκεται στην άλλη πλευρά.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom