Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΑπόψειςΜπαλαντίνος: Παραλίγο θύμα ηλεκτρονικής απάτης – Τι πρέπει να προσέξετε

Μπαλαντίνος: Παραλίγο θύμα ηλεκτρονικής απάτης – Τι πρέπει να προσέξετε

Γράφει ο Στράτος Μπαλαντίνος*

Οι ηλεκτρονικές απάτες έχουν γίνει πλέον μια συνήθης κατάσταση της σημερινής κοινωνίας. Προ ημερών κάποιοι επιτήδειοι προσπάθησαν να εξαπατήσουν και εμένα. Η διαδικασία που ακολούθησαν ήταν η εξής:

Ο επιτήδειος με πήρε τηλέφωνο λέγοντάς μου ότι υπάρχει ένα χρηματικό υπόλοιπο προς την εταιρεία μου ζητώντας μου αριθμό λογαριασμού προκειμένου να το καταθέσει. Εφόσον έλαβε τον αριθμό μου τόνισε πως έχει αποσταλεί ένα email προς την εταιρεία και εν συνεχεία μου ζήτησε να ανοίξω το email και να πατήσω πάνω στο link ώστε να δω ποια είναι η πορεία της κατάθεσης των χρημάτων. Στην άρνησή μου να κάνω αυτό που μου ζήτησε άμεσα, ο επιτήδειος επέμενε πως έπρεπε να προβώ στην εν λόγω πράξη αμέσως. Φυσικά, εποπτεύθηκα πως κάτι ύποπτο συνέβαινε και ως εκ τούτου δεν άνοιξα το email. Αμέσως επικοινώνησα με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και μου διαβεβαίωσαν πως όντως πρόκειται για απάτη και πως δεν έπρεπε επ’ ουδενί να ανοίξω το email, καθώς ο σύνδεσμος ενδεχομένως να παρέπεμπε σε ιό.

Την ιστορία διηγήθηκα σε κάποιους φίλους επιχειρηματίες και μάλιστα ένας εξ αυτών παραλίγο να πέσει θύμα της ίδιας απάτης.

Η δημοσίευση του παρόντος γίνεται προκειμένου να προστατευτούν οι συνάδελφοι, ώστε να αποφευχθεί μια οποιαδήποτε ανάλογη απάτη, με την ελπίδα πως η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος θα μας απαλλάξει το συντομότερο από αυτούς τους απατεώνες.

*Ο Στράτος Μπαλαντίνος είναι Επιχειρηματίας, Μέλος ΔΣ Επιμελητηρίου Χανίων

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom