Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021
7.6 C
Crete
Αρχική Εργασία ΑΣΕΠ: Εισάγεται σήμερα Νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση

ΑΣΕΠ: Εισάγεται σήμερα Νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση

Αλλαγές στο νομοσχέδιο ΑΣΕΠ

Σε νομοτεχνικές βελτιώσεις προχώρησε ο νέος Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο “Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.)”.

Αυτές αφορούν στην προϋπηρεσία, στις ξένες γλώσσες, στους διδακτορικούς τίτλους, στη συνέντευξη και μόνιμους κάτοικους δυσπρόσιτων περιοχών.

Συγκεκριμένα:

Α. Θα προσμετράται η εργασιακή εμπειρία ανεξαρτήτως αντικειμένου, μετά την απόκτηση του βασικού τίτλου σπουδών ή μετά την άδεια άσκησης επαγγέλματος όπου απαιτείται. Για την απόδειξη του χρόνου της εμπειρίας ο υποψήφιος θα προσκομίζει βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα και θα μπορεί να προσθέτει ένα μόριο στη βαθμολογία ΑΣΕΠ για κάθε έτος εργασιακής εμπειρίας, με ανώτατο όριο τα 5 έτη.

Β. Επίσης θα μοριοδοτείται και η γνώση ξένης γλώσσας με ένα μόριο για μια ξένη γλώσσα και μισή μονάδα για δεύτερη.

Γ. Με 5 μονάδες θα μοριοδοτούνται και οι διδακτορικοί τίτλοι σπουδών, όσοι έχουν συνάφεια στο επιστημονικό πεδίο που αναφέρεται ως αποδεκτό στην προκήρυξη ΑΣΕΠ.

Δ. Οι συνεντεύξεις θα πραγματοποιούνται σε επίπεδο “δομημένων συνεντεύξεων”.

Ε. Τέλος αναφορικά με τους μόνιμους κάτοικους δυσπρόσιτων περιοχών – μικροί νησιωτικοί ή ορεινοί Δήμοι – οι οποίοι λαμβάνουν έξτρα μόρια διευκρινίζεται ότι θα δηλώνουν ότι επιθυμούν τον διορισμό τους δεσμευόμενοι να υπηρετήσουν επί μία τουλάχιστον δεκαετία σε θέσεις που προκηρύσσονται στις ως άνω περιοχές.

Πηγή: www.especial.gr

Ακολουθήστε μας

16,985ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
61,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Μην χάσετε

Newsroom