Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΑπορρίφθηκε από την πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου η πρόταση ψηφίσματος της «Λαϊκής...

Απορρίφθηκε από την πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου η πρόταση ψηφίσματος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης:

Στις 7/12/2022, οπότε συνεδρίασε το περιφερειακό συμβούλιο, η ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ περιφερειακή αρχή αρνήθηκε να στηρίξει την πρόταση ψηφίσματος της «Λαϊκής Συσπείρωσης»,  με το οποίο ζητούσε την απόσυρση του απαράδεκτου νομοσχεδίου της κυβέρνησης της ΝΔ για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη. 

Η δικαιολογία της περιφερειακής αρχής ήταν ότι το αντιλαϊκό νομοσχέδιο έχει ψηφιστεί στη βουλή είναι πλέον «νόμος του κράτους». 

Τι κι αν οι αλλαγές που προβλέπει αυτός ο «νόμος του κράτους»,  γεννούν  νέα δεινά για τον λαό θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή του, συνεχίζοντας την πολιτική που υπηρέτησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Τι κι αν στέλνει τους ασθενείς να γίνουν πελάτες ιδιωτικών κλινικών, θεσμοθετεί και επίσημα την υγεία που θα είναι προσβάσιμη ανάλογα με την τσέπη του κάθε ασθενή.  Τι κι αν έχει ήδη απορριφθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και από σύσσωμο τον ιατρικό και υγειονομικό κόσμο; 

Η περιφερειακή αρχή, έστω για τα «μάτια του κόσμου» δεν τολμά να αμφισβητήσει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Απόλυτα συνεπής στον ρόλο της, είναι «μονομπλόκ» με την εκάστοτε κυβέρνηση και το κράτος, που αφήνουν έρμαιο τον  κόσμο στα κοράκια της Υγείας και στα αρπακτικά των πλειστηριασμών, τον αφήνουν να πνίγεται τον χειμώνα, να καίγεται το καλοκαίρι,  να ξεπαγιάζει, κτλ,   για να θωρακίζουν τα κέρδη των ομίλων. 

Βέβαια, η απόλυτη κοροϊδία είναι πως την ίδια στιγμή που δεν τολμά η διοίκηση της περιφέρειας  ούτε να ψιθυρίσει κουβέντα για τα χάλια της Υγείας, διατείνεται  ότι υποστηρίζει τον αγώνα των υγειονομικών. Τέτοια υποστήριξη! 

Όσο για τη Νεοδημοκρατική παραταξη στην περιφέρεια, βρίσκει ότι αυτός ο νόμος – χαριστική βολή για τη δημόσια υγεία έχει θετικά στοιχεία! 

Αυτές είναι οι «ακομμάτιστες- αυτοδιοικητικές παρατάξεις» ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ  στο περιφερειακό συμβούλιο.  Αυτή είναι η συμφωνία τους με την ουσία της αντιλαϊκής πολιτικής της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων και στον τομέα της υγείας. Όχι μόνο σιωπούν απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις που είναι «αιτία πολέμου» για τον λαό, αλλά παρέχουν στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής. 

Δε διεκδικούν γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων και των Κ.Υ που καταρρέουν, με μόνιμες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.  Βάζουν πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική και στη συγκάλυψη των εγκληματικών ευθυνών του κράτους με την πρόσληψη υγειονομικών με ημερομηνία λήξης μέσω του ΕΣΠΑ και με τα «μπαλώματα»  στον εξοπλισμό των νοσοκομείων.

 Επιβεβαιώνεται ότι από την πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων της Υγείας που διαχρονικά εφάρμοσαν ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, ο λαός, οι ασθενείς και οι υγειονομικοί δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα «καλύτερο» από το «χειρότερο». Επιβεβαιώνεται ότι ο λαός δεν μπορεί να περιμένει τίποτα από τους «σωτήρες» πολιτικούς και τοπικούς παράγοντες που κοροϊδεύουν τον κόσμο ότι η λαϊκή υγεία θα ικανοποιηθεί με ρυθμίσεις για τη συνύπαρξη των δημόσιων νοσοκομείων – επιχειρήσεων και του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα στην Υγεία.

Λύση μπορεί να δοθεί μόνο μέσα από τους αγώνες, από την πάλη του λαού  για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία,  με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας. 

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom