Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021
11.3 C
Crete
Αρχική Κρήτη Αποκατάσταση κατολίσθησης στο Μαυρομούστακο

Αποκατάσταση κατολίσθησης στο Μαυρομούστακο

Έως τον Ιούνιο θα έχει ολοκληρωθεί το έργο αποκατάστασης της κατολίσθησης στη θέση “Μαυρομούστακο” στο τμήμα του ΒΟΑΚ που συνδέει τα Χανιά με το Καστέλι Κισσάμου λίγο πριν τα Νωπήγεια.
Η κατολίσθηση του δρόμου χρονολογείται στα μέσα της δεκαετίας του ’90 λίγο μετά την παράδοση στην κυκλοφορία του έργου. Έκτοτε είχε γίνει μια μελέτη αποκατάστασης που δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Τον Φεβρουάριο του 2019, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, η μελέτη επικαιροποιήθηκε και ξεκίνησε η διαδικασία για τη δημοπράτηση του έργου μαζί με το έργο των Μεγαλων Χωραφιών.

Η εργοληπτική εταιρεία έχει εγκατασταθεί από το καλοκαίρι στην περιοχή προκειμένου να εκτελέσει μια σειρά από εργασίες που θα σταματήσουν την κατολίσθηση και συγκεκριμένα:
• Κατασκευή πασσαλότοιχου στην οριογραμμή της οδού, αποτελούμενου από πασσάλους οπλισμένου σκυροδέματος διαμέτρου 1.00m, σε απόσταση ίση με 1.50m μεταξύ τους.
• Εκσκαφή του υφιστάμενου επιχώματος κατάντη του πασσαλότοιχου. Δημιουργείται βαθμίδα πλάτους 3m και η εκσκαφή συνεχίζεται με σκοπό τη δημιουργία επιφάνειας για την κατασκευή του δεύτερου πασσαλότοιχου.
• Κατασκευή του δεύτερου πασσαλότοιχου, ο οποίος αποτελείται από πασσάλους οπλισμένου σκυροδέματος διαμέτρου 1.20m,
• Ανακατασκευή τμήματος του εκσκαφθέντος επιχώματος με την κατασκευή οπλισμένου επιχώματος. Το επίχωμα αυτό θα οπλιστεί με γεωπλέγματα, ενώ στην παρειά του πρανούς του θα τοποθετηθούν συρματοκιβώτια
• Κατασκευή τριών αποστραγγιστικών τάφρων με σκοπό την απαγωγή των επιφανειακών υδάτων.
Σημειώνεται ότι τα έργα αντιµετώπισης των κατολισθητικών φαινοµένων στις θέσεις Μαυροµούστακο και Μεγάλα Χωράφια του Β.Ο.Α.Κ., στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων είχαν αρχικό προϋπολογισμό 7.900.000 ευρώ.

Πηγή: haniotika-nea.gr

- Advertisement -

Stay Connected

16,985ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
61,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επικαιρότητα

Newsroom