Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021
ΑρχικήΒηματοθραύστηςΑπό τον Άννα στον Καϊάφα ένα ...διάγγελμα "συμπολίτες μου" δρόμος - Πρόσφατες...

Από τον Άννα στον Καϊάφα ένα …διάγγελμα “συμπολίτες μου” δρόμος – Πρόσφατες συγχωνεύσεις επιχειρήσεων

Από τη μια ο Άδωνις- Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων!!!- ο οποίος δήλωσε πρόσφατα ότι «επιχειρήσεις με 2-3 εργαζομένους, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχουν πρόσβαση στις τράπεζες. Τι να κάνουμε τώρα;», προσθέτοντας ότι «είναι κρίσιμο για την ελληνική οικονομία να πείσουμε αυτές τις επιχειρήσεις να συνενωθούν» και ότι «Η συνένωση των πολύ μικρών επιχειρήσεων θα οδηγήσει σε πιο ανταγωνιστικά επιχειρηματικά σχήματα, με φοροαπαλλαγές»!!!

Με λίγα λόγια ο Άδωνις τα βάζει με τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις δείχνοντάς τους το δρόμο “της συγχώνευσης” και καλά, δηλαδή του λουκέτου… Αλλιώς, πως θα τα βγάλουν πέρα, όταν υπάρχουν οι μεγάλοι;

Ωραιότατα και εντελώς “νεο”δημοκρατικά!

Αφού επιβιώσατε από την δεκαετή οικονομική κρίση και τώρα από την υγειονομική, να δούμε πως θα γλιτώσετε από τον Γεωργιάδη!

Τον ασκό του Αιόλου βέβαια, άνοιξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

Ο κ. Γεωργιάδης μάλλον ξέχασε ότι μέχρι πρότινος ήταν τηλεβιβλιοπώλης, κατείχε και αυτός μια μικρή επιχείρηση από την οποία υποτίθεται ότι έβγαζε τα προς το ζην. Οκ, μην τον αδικούμε τον άνθρωπο. Τώρα είναι ΥΠΟΥΡΓΟΣ και τα πράγματα φαίνονται αλλιώς από ψηλά…

Άλλωστε, με του που έδωσε κατεύθυνση στις μικρές επιχειρήσεις ο Ύψιστος Υπουργός για το τι πρέπει να κάνουν, αμέσως έσπευσαν όλοι να συγχωνευθούν. Λες κι αυτό περίμεναν!

Μάλιστα έχουμε κατ’ αποκλειστικότητα και τις πιο πρόσφατες συγχωνεύσεις:

  • ένας περιπτεράς με ένα σουπερ μαρκετ,
  • μια πιτσαρία με ένα σουβλατζίδικο,
  • ένα χασάπικο με ένα μανάβικο και
  • ένας οίκος ανοχής με ένα γραφείο τελετών…

Από την άλλη, ο Άρης Πορτοσάλτε! Με μια κλασσική δίχως ουσία δήλωση, έκανε το come back του και αυτός στην ήδη -κακώς- φανατισμένη και εμφυλιακή επικαιρότητα! «Θέλεις σύνταξη τον επόμενο μήνα; Αν θέλεις, τράβα να εμβολιαστείς», σημείωσε χαρακτηριστικά και μας κούφανε, αφού κέρδισε ΕΠΑΞΙΑ το βραβείο του πιο εκδικητικού προτεινόμενου μέτρου για την ενθάρρυνση της κοινωνίας για να εμβολιαστεί.

Κατά τ’ αλλά θα περιμένουμε το ντυμένο φιλευσπλαχνία διάγγελμα του Πρωθυπουργού που θα ξεκινά με τη γνωστή ατάκα “συμπολίτες μου…”.

Σε αυτή την ήδη δοκιμαζόμενη κοινωνία, σε μια κοινωνία που δεν αντέχει άλλο, τέτοιου είδους φρασεολογία και τακτικές, καλό είναι να μην λέγονται -πόσο μάλλον να γίνονται- από ανθρώπους που έχουν στα χέρια τους λαϊκή εντολή και πολλών ειδών εξουσία.

Εκτός κι αν η τακτική “καρότο και μαστίγιο” είναι εγκεκριμένη από την Κυβέρνηση…

-Για την αποφυγή οποιασδήποτε λανθασμένης ή κατά το δοκούν διαπίστωσης, είμαστε υπέρμαχοι του εμβολιασμού. Ο τρόπος όμως που θα ειπωθεί κάτι και η σκοπιμότητα παίζουν σημαντικό ρόλο…-

Βηματοθραύστης

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom