Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021
ΑρχικήΚοινωνίαΑπό την Παρασκευή η διάθεση των μονοκλωνικών αντισωμάτων στα ελληνικά νοσοκομεία –...

Από την Παρασκευή η διάθεση των μονοκλωνικών αντισωμάτων στα ελληνικά νοσοκομεία – Ποιοι έχουν προτεραιότητα

Έως το τέλος της εβδομάδας θα αρχίσει η διάθεση των μονοκλωνικών αντισωμάτων για τη θεραπεία κατά του κορονοϊού και στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στόχος να αρχίσουν να χορηγούνται από την Παρασκευή σε 10 νοσοκομεία σε όλες τις υγειονομικές περιφέρειες. Δύο από αυτά τα νοσοκομεία είναι ο ΑΧΕΠΑ και το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με το Open.

Ήδη ετοιμάζεται η πλατφόρμα μέσω της οποίας ο γιατρός θα κάνει τη σχετική αίτηση για τον ασθενή με Covid η οποία θα εγκρίνεται από ειδική επιτροπή. Οι θεραπείες που έχει λάβει η χώρα μας είναι 2.000, επομένως θα υπάρχει προτεραιοποίηση βάσει αλγορίθμου.

Σε ποιους ασθενείς θα χορηγούνται κατά προτεραιότητα
Η θεραπεία θα χορηγείται σε ασθενείς με ήπια ή μέτρια συμπτώματα κορονοϊού οι οποίοι όμως έχουν μεγάλο κίνδυνο υποτροπής. Αυτοί είναι οι καρκινοπαθείς, όσοι έχουν κάνει μεταμοσχεύσεις και οι ανοσοκατεσταλμένοι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, η θεραπεία θα πραγματοποιείται με ενέσεις οι οποίες θα γίνονται ενδονοσοκομειακά αλλά οι ασθενείς δεν θα χρειάζεται να παραμένουν στο νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι ότι οι πρώτες παρτίδες δόσεων του φαρμάκου των εταιρειών Regeneron-Roche κατά τoυ κορονοϊού, βασισμένο σε μονοκλωνικά αντισώματα, έχουν φτάσει ήδη στο Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ). Συγκεκριμένα, παρελήφθησαν 2.000 δόσεις του εν λόγω φαρμάκου, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Ελλάδας στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (σύμβαση SANTE-C3-2020-091) για την προμήθεια της νέας θεραπείας.

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom