Παρασκευή, 27 Μαΐου, 2022
spot_img
ΑρχικήΚόσμοςΑντιπροσωπεία της Ρωσίας στη Λευκορωσία για διαπραγματεύσεις με τους Ουκρανούς - «Όχι»...

Αντιπροσωπεία της Ρωσίας στη Λευκορωσία για διαπραγματεύσεις με τους Ουκρανούς – «Όχι» από Ζελένσκι

Η Ρωσία είναι έτοιμη «να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου προσθέτοντας ότι η Μόσχα περιμένει τώρα τους Ουκρανούς σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας πρόσθεσε ότι στην αντιπροσωπεία της Ρωσίας περιλαμβάνονται εκπρόσωποι των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας αλλά και από το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αντιπροσωπεία περιλαμβάνει εκπροσώπους του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Άμυνας και άλλων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της προεδρικής διοίκησης.

«Θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε αυτές τις διαπραγματεύσεις στο Γκόμελ», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας δήλωσε ότι είχε προετοιμάσει όλα τα απαραίτητα για τη συνάντηση και τώρα ασχολούνται με την επίλυση των θεμάτων του πρωτοκόλλου.

Τη Λευκορωσία ως τόπο διεξαγωγής συνομιλιών για να υπάρξει απεμπλοκή από τον πόλεμο στην Ουκρανία είχε προτείνει η Ρωσία και στα τέλη της περασμένης εβδομάδας με την πρότασή της να απορρίπτεται από τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι ο οποίος αντιπρότεινε την Πολωνία.

Το βράδυ της Παρασκευής υπήρξαν πληροφορίες για νέα πρόταση εκ μέρους του Ζελένσκι ώστε οι συνομιλίες ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία να διεξαχθούν στο Ισραήλ, πρόταση για την οποία ακόμα δεν έχει υπάρξει απάντηση από τη Μόσχα.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, το πρωί της Κυριακής σε τηλεοπτικό μήνυμά του, το πρώτο μετά την Παρασκευή, αναφέρθηκε στον ηρωισμό των Ρώσων στρατιωτών στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος, χρησιμοποίησε τον όρο «ειδική επιχείρηση για να παρέχουμε βοήθεια στους κατοίκους του Ντονμπάς» τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία.

«Όχι» Ζελένσκι, δεν πάμε στη Λευκορωσία γιατί διευκόλυνε τις ρωσικές επιθέσεις

Τη διαφωνία του με το ενδεχόμενο να γίνουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία στη Λευκορωσία διατύπωσε πριν από λίγο ο προεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Σε διάγγελμά του το πρωί της Κυριακής, ο Ζελένσκι ανέφερε ότι η άρνησή του οφείλεται στις διευκολύνσεις από το Μινσκ για τις επιθέσεις της Ρωσίας στο ουκρανικό έδαφος.

«Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε στη Λευκορωσία αν η Ρωσία δεν είχε χρησιμοποιήσει το έδαφός της για επιθέσεις στην Ουκρανία» είπε ο Ζελένσκι.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom